Debut Benedikte Damgaard

Violinisten Benedikte Damgaard debuterer onsdag 29. januar 2014 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal

Benedikte Damgaard er 27 år gammel og debuterer fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hendes mentor har været professor Serguei Azizian. Hun studerer desuden i kammermusiksolistklassen med sin klaverkvartet Copenhagen Piano Quartet hos Tim Frederiksen og Jens Elvekjær.

I efterårshalvåret 2012 supplerede hun sine studier med et ophold i Berlin, hvor hun modtog undervisning hos Stephan Picard og Michael Vogler og sugede inspiration til sig fra den kulturelskende by.

Inden hun begyndte sin konservatorieuddannelse, studerede hun i 10 år hos Gunnar Tagmose. Som 15-årig havde hun sin debut som solist med Aalborg Symfoniorkester, og hun har siden da været solist med orkester adskillige gange, senest med Mozarts Sinfonia Concertante som solist med Copenhagen Phil under direktion af Rafael Payare, der netop havde vundet Malkokonkurrencen. I 2004 vandt hun Jacob Gades Violinkonkurrence.

Kammermusik har en stor plads i Benedikte Damgaards hjerte, og hun har i den forbindelse givet koncerter i Skandinavien, Italien, Frankrig, Tjekkiet, Holland og Australien. I juni vandt hun med Copenhagen Piano Quartet Val Tidone International Chamber Music Competition, og i januar blev de tildelt den prestigefyldte Léonie Sonnings musikpris og Jacob Gades store legat. De indspiller i øjeblikket Kuhlaus tre klaverkvartetter for Dacapo, der udkommer senere på året.

Masterclasses med Gerhard Schultz, Shlomo Minz, Gyorgy Pauk, Nikolaj Znaider, Mihaela Martin o.a.

Læs mere om Benedikte Damgaards debutkoncert.