Koncerter i efteråret 2015

Velkommen til et stort udbud af koncerter med lærere og studerende

Kære publikum

Velkommen til Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncerter i efteråret 2015.

Igen har konservatoriet fornøjelsen at præsentere et stort og meget afvekslende udbud af koncerter med højt kvalificerede studerende på deres vej fra ufærdige talenter til professionelle kunstnere og desuden også lærere, gæstelærere og samarbejdspartnere.

2015 er 150-året for Carl Nielsens fødsel, og det giver genlyd overalt i musiklivet. Også på DKDM. Her blev han uddannet, her var han en overgang lærer, og her fik han i 1916 sæde i konservatoriets bestyrelse for til sidst at ende som konservatoriets direktør.

Sammen med en række andre centrale kulturinstitutioner har konservatoriet bidraget til arbejdet med koordinering og planlægning af årets mange aktiviteter, jf. hjemmesiden www.carlnielsen.org. Her i efteråret skruer DKDM for alvor op for sit fokus på mesteren med bl.a. tre koncerter i Tivoli med et bredt udvalg af Nielsens soloværker, kammermusik og sange, en koncert med Nielsen versus Langgaard set fra klaverbænken i samarbejde med Golden Days, et Nielsen-symposium med oplæg, debat og musik, 1. runde af årets store internationale Carl Nielsen Kammermusikkonkurrence, og som kulmination årsfestkoncerten d. 20. november med det indtagende, næsten folkeligt enkle vokalværk Fynsk Foraar, Commotio i Abrahamsens orkestrale nybelysning og den medrivende, dramatiske og livsbekræftende 4. symfoni.

I oktober modtager den engelske komponist, pianist og dirigent Thomas Adès Léonie Sonnings Musikpris, og i den forbindelse kan man møde prismodtageren på DKDM d. 4. oktober, både i workshop-sammenhæng og i et fantastisk sammenspil med Den Danske Strygekvartet. Kort efter blændes der op for Mahlers gigantiske 3. symfoni fremført af Copenhagen Phil i perspektivrigt sammenspil med DKDM's Symfoniorkester, Kammerkor og Børnekor.

Sæsonen starter allerede primo august, og som altid er der god grund til at notere sig rækken af markante debutkoncerter, serien Mestre på Mandage (bl.a. nyt tema: Bach solo), onsdagskoncerterne i samarbejde med Wonderful Copenhagen og sidst på sæsonen en forrygende koncert med klaver og dans med afsæt i mystikeren Skrjabin samt koncerter for børn og unge.

Vel mødt!

Bertel Krarup
Rektor

Hent DKDM's koncertbrochure efterår 2015