Arditti Kvartetten

Arditti Kvartetten

Værker af Abrahamsen og Xenakis

  • Dato: Onsdag den 29. oktober 2014
  • Tidspunkt: kl. 19:30 - 21:30
  • Sted: Studiescenen, Rosenørns Allé 22
  • Entré: 100 kr. (studerende 65 kr.)
  • Billetsalg: www.billetto.dk

Program

Iannis Xenakis:  St4 
  Ikhoor
  Tetras
   
Hans Abrahamsen: String Quartet No. 4
  Air
  Three Little Nocturnes

Medvirkende: Frode Haltli, accordeon
Arditti String Quartet: Irvine Arditti og Ashot Sarkissjan, violin, Ralf Ehlers, bratsch, Lucas Fels, cello

Fredag 31. oktober kl. 17 er der workshopkoncert med Arditti, som opfører værker af DKDM's komponiststuderende. Fri entré.

Arrangeret af www.wundergrund.dk

Arditti String Quartet fejrer i år sit 40 års jubilæum som pionérer og bannerførere for den nyeste musik. De har siddet i hver sin helikopter roterende over Amsterdam da de i 1995 uropførte Karlheinz Stockhausens legendariske helikopterværk, og de har med stor energi, nysgerrighed og virtuositet opført den nyeste musik i tæt samarbejde med komponister som John Cage og en perlerække af etablerede komponister, ligesom de har en særlig interesse i at arbejde for at udbrede den nyeste generation af komponisters musik.

Kvartetten har altid haft et godt øje til Hans Abrahamsens musik, og siden de uropførte Abrahamsens 4. strygekvartet i 2012 har samarbejdet udviklet sig til et tæt musikalsk parløb. Denne aften har Arditti den fantastiske norske akkordeonist Frode Haltli med sig på scenen, når en afdeling af koncerten vies til et portræt af Hans Abrahamsen og hans 4. strygekvartet, akkordeon solo værket 'Air' og accordenkvintetten 'Three Little Nocturnes'.

Som en musikalsk kontrast til Hans Abrahamsens værker dedikerer Arditti koncertens anden del til et portræt af den græsk/franske komponist Iannis Xenakis. Tre af hans banebrydende strygekvartetter er programmet, og der venter publikum en kraftfuld musik, som med sit akustiske udgangspunkt bevæger sig mere og mere i retning af elektronisk musik spillet på klassiske instrumenter.

Efter koncerten er der lounge og artist talk med Arditti String Quartet, Hans Abrahamsen og Frode Haltli.

Læs mere om Arditti String Quartet