Sangskriverkoncert

When I Will b No More

Sangskrivere og komponister fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) og DKDM har i samarbejde skabt symfonien 'When I Will b No More'

  • Dato: Søndag den 24. september 2017
  • Tidspunkt: kl. 15:00 - 16:30
  • Sted: Konservatoriets Koncertsal, Julius Thomsens Gade 1
  • Entré: Gratis adgang

Publikum tages med på rejse gennem en digital livscyklus under koncerten, der udvider symfoniorkestrets potentiale i en kombination af lyd, sang, tekst og video.

DKDM's Symfoniorkester ledsages af spoken word, basdroner, computer-stemmer, elektrisk guitar og et 12-mand stort kor. Undervejs projiceres videoindslag, såkaldte vlog’s, op på storskærm ved siden af orkestret.

Symfonien 'When I Will b No More' udfolder sig over fem kapitler, der hver repræsenterer et stadie i en digital livscyklus:

I første kapitel underskrives den klassiske “end user license agreement” eller “terms of service”, hvor personlig data gives væk til fordel for en gratis service. I andet kapitel udfolder det digitale liv sig gennem en livsupdate, hverdagens aktiviteter deles, postes, likes. I tredje kapitel rammer virussen, det digitale liv dekonstrueres i et virvar af fragmenter. I fjerde kapitel forberedes det digitale efterliv: "hvad skal der ske med min data, hvis jeg dør?”. I femte kapitel er mennesket bag data'en forsvundet, og det er kun det fragmentariske efterskælv fra virussen, der står tilbage.

De fem kapitler er bundet sammen af vlog’s, der kommenterer på musikken og omvendt. Flere af tekststykkerne er taget direkte fra internetfora, spam-mails og statusopdateringer, og symfoniens tematikker udtrykkes direkte i lyd: Hvordan ville et symfoniorkester eksempelvis reagere, hvis det blev ramt af en virus? 

De medvirkende komponister og sangskrivere fra de to konservatorier har arbejdet både som én stor gruppe og på kryds og tværs i mindre grupper:

Villads Klint (RMC)
Nikolaj Paakjær (RMC)
Tobias Kropp (RMC)
Anders Skibsted (RMC)
Anders Hjernø (RMC)
Esben Nordborg Møller (DKDM)
Rob Durnin (DKDM)
Anna Nikolova (DKDM)
Finnur Karlsson (DKDM) 

Dirigent: Henrik Vagn Christensen