Debutant

Bendik Båtstrand

Pianisten Bendik Båtstrand debuterer onsdag 27. april 2011 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal
Bendik Båtstrand er født i Norge i 1980. Han fik klaverundervisning fra 6-års alderen og spillede som 10-årig sin første offentlige koncert som solist i en klaverkoncert af Haydn. I 2000 blev Bendik Båtstrand optaget som klaverstuderende hos Audun Kayser og Einar Røttingen ved Griegakademiet i Bergen i 2000. Sideløbende studerede han desuden filosofi ved universitetet i Bergen.

I 2004 blev Bendik Båtstrand optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Niklas Sivelöv. Han tog diplomeksamen i 2008 med højeste karakter og vandt førstepris i konservatoriets klaverkonkurrence samme år. Derefter blev han optaget i solistklassen, ligeledes med professor Niklas Sivelöv som lærer.

Bendik Båtstrand har spillet koncerter både som solist og kammermusiker i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Østrig. Han har deltaget i masterclases med Leif Ove Andsnes, Liisa Pohjola og Boris Berman samt studeret på Sommerakademie Mozarteum i Salzburg hos Einar Steen-Nøkleberg gentagne gange. Bendik Båtstrand har desuden en liedduo sammen med den norske baryton Erlend Tyrmi.