Debutant

Janina Müller

Violinisten Janina Müller debuterer onsdag 30. marts 2011 kl. 19.30 på Studiescenen
Janina Müller er født i 1982 i Bern, Schweiz. Som 5-årig fik hun sin første violinundervisning af moderen, violinisten Renate Müller-Käser. I 2001 begyndte hun violinstudier hos Thomas Füri på „Musikhochschule Basel“, som hun afsluttede i juni 2006 med diplomeksamen. Hun fortsatte uddannelsen i København på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Serguei Azizian, hvor hun i sommeren 2008, efter at have taget sin kandidateksamen, blev optaget i solistklassen.

Janina Müller har deltaget i masterclasses for violin og kammermusik hos Igor Ozim, Mihaela Martin, Gerhard Schulz, Milan Vitek, Ulf Wallin, Helmut Zehetmair, m.fl.

Hun har ydermere vundet flere priser og stipendier, bl.a. en studiepris fra „Kiefer-Hablitzel-Stiftung“ og „Schweizerischer Tonkünstlerverein“.

Siden januar 2008 har Janina Müller været fast medlem af 2. violingruppen i Sjællands Symfoniorkester. Hun er desuden medlem af klavertrioen Gimelia, der som de første nogensinde er optaget i DKDM’s særlige solistklasse for ensembler.