Debutant

Kati Eriikka Arikoski

Pianisten Kati Eriikka Arikoski debuterer onsdag 23. marts 2011 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal
Kati Eriikka Arikoski påbegyndte sine klaverstudier på Kuopio Konservatorium i Finland, seks år gammel. Hun blev færdiguddannet som klaverlærer fra Turku Kunstakademi i Finland i 2005, og derefter flyttede hun til København for at studere hos Niklas Siveløv. I sommeren 2008 tog hun sin kandidateksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med højeste karakter. Hun skal dobbeltdebutere fra solistklassen, først i foråret 2011 som solist og så i efteråret 2011 med ensemblet Trio Gimelia.

Kati Eriikka Arikoski studerede på Graz Musikuniversitet, Østrig, i årene 2001-2003. Derudover har hun jævnligt deltaget i masterclasses, både i Finland og i udlandet. Udover solorepertoire interesserer hun sig meget for kammermusik og arbejder som lied-akkompagnatør. Hun har optrådt sammen med Anna-Mari Murdvee som firehændig klaverduo siden 2000 og er medlem af "August Ensemble", som arrangerer kammermusikserier i Finland hver sommer i august måned. Udover det har Kati Eriikka Arikoski givet en række solokoncerter i Danmark, Østrig, Sverige, Island og på Færøerne.

Kati Eriikka Arikoski vandt tredjepladsen i den nationale Leevi Madetoja Klaverkonkurrence i Oulu i januar 2006. I juni 2008 fik hun en delt førsteplads i en legatkonkurrence for solopianister og i juni 2009 på en førsteplads i kammermusik på Det Danske Musikakademi.