Debutant

Christoffer Nobin

Dirigenten Christoffer Nobin debuterer onsdag 27. juni 2012 kl. 20.00 i Alsion, Sønderborg
Christoffer Nobin har i solistklassen modtaget undervisning af professor Giancarlo Andretta og Giordano Bellincampi og har derudover haft sessions med verdenskendte dirigenter som Simon Rattle, Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt og René Jacobs.

Efter i 2011 at have assisteret en anden mesterdirigent, Louis Langrée, på hans produktion af Figaros Bryllup under Matteifestivalen i Sverige, blev Christoffer Nobin indbudt til at følge Langrée under hele produktionen på La Boèhme på Metropolitan Operaen i New York. Samarbejdet har efterfølgende betydet at Nobin i starten af 2012 har assisteret Langrée som dirigent for det berømte Deutsche Kammerphilharmonie og Deutscher Kammerkor.

Christoffer Nobin er de næste to sæsoner engageret i Helsingborg Symfoniorkester i et mentorsamarbejde. Helsingborg Symfoniorkester tager med dette projekt vare om unge, svenske dirigenters muligheder for at udvikles sig. Den udvalgte dirigent får her en unik chance for at have et orkester at arbejde med over længere tid. Mentorskabet omfatter tre abonnementskoncerter, hvoraf den første vil være i maj 2013. Men allerede i juli 2012 dirigerer Christoffer Nobin Helsingborg Symfoniorkester i Beethovens 5. symfoni og Beethovens Violinkoncert.