Asbjoern Norgaard

Asbjørn Nørgaard

Bratchisten Asbjørn Nørgaard debuterer onsdag 22. maj 2013 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal
Asbjørn Nørgaard (f. 1984) er uddannet i København, Berlin, Stockholm og Oslo. I øjeblikket studerer han i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hans primære lærere har været Tim Frederiksen, Rafael Altino og Lars Anders Tomter.

Asbjørn Nørgaard er en af sin generations mest efterspurgte bratschister i Danmark, og han har allerede markeret sig som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Hans primære platform har været Den Danske Strygekvartet, som han har været med til at danne. Som bratschist i dette ensemble har han vundet førstepris i adskillige nationale og internationale konkurrencer, heriblandt DR's kammermusikkonkurrence i 2004 og London International String Quartet Competition i 2009. Med Den Danske Strygekvartet har han indspillet alle Carl Nielsens strygekvartetter samt kvartetter af Brahms, Beethoven og Bartok, og kvartetten har en fuld koncertkalender med optrædener i Danmark og det meste af verden.

Herudover har Asbjørn Nørgaard sammen med accordeonisten Andreas Borregaard etableret brastch-accordeon-duoen ”Inviolata”. Duoen var dobbelt prisvinder ved DR's kammermusikkonkurrence i 2009 og har spillet koncerter i de nordiske lande, England og Tyskland. 2012 byder bl.a. på koncerter i Stockholm og Tyskland (Festspiele Mecklenburg-Vorpommen og Heidelberger Frühlung) samt en cd-indspilning for Dacapo.

Asbjørn Nørgaard er også en erfaren orkestermusiker og har arbejdet som solobratschist i bl.a. Sjællands Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester og Det Norske Kammerorkester.

Som solist vandt Asbjørn Nørgaard i 2008 3. pris i den svenske nationale konkurrence ”Ljunggrenska Tävlingen”.

Asbjørn har modtaget Sonnings Musikstipendium, Jacob Gades Store Legat, Breuning-Bache kvartettens mindelegat samt et legat fra van Hauens Fond.