Guro Asheim

Guro Asheim

Oplev violinisten Guro Asheims debut onsdag 15. maj 2013 i Konservatoriets Koncertsal
Guro Asheim er født i Norge i 1986. Hun begyndte som 6-årig at spille violin på Stavanger Musikskole og fortsatte hos professor Frantisek Veselka ved Musikkonservatoriet i Stavanger.

I 2005 begyndte hun sine bachelorstudier på Edsbergs Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, hos professor Ulf Wallin. Hun flyttede i 2008 til København, hvor hun har studeret hos professor Serguei Azizian ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2010 tog hun sin kandidateksamen og startede derefter i solistklassen. I 2011/2012 var hun udvekslingsstuderende ved Manhattan School og Music hvor hun studerede hos Laurie Smukler.

Guro Asheim har deltaget i masterclasses med blandt andre Zakhar Bron, Gerhard Schultz, Mihaela Martin, Sylvia Rosenberg og Midori. Hun har modtaget flere stipendier og priser i alle de skandinaviske lande. Ved siden af sine solistklassestudier er hun en aktiv kammer- og orkestermusiker. Hun har spillet med ensembler som Det Norske Kammerorkester, Risør Festival Strings og DiamantEnsemblet og har været solist med Stavanger Symfoniorkester.