Loussine Azizian

Loussine Azizian

Violinisten Loussine Azizian debuterer onsdag 24. april 2013 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal
Loussine Azizian blev født i Armenien i 1986. Hun begyndte at spille violin, da hun flyttede til Danmark som 7-årig og er blevet undervist af professor Serguei Azizian i løbet af hele sit studie. I juni 2010 afsluttede hun sin kandidat på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. For øjeblikket fortsætter hun sine studier på DKDM i solistklassen. Sideløbende med sine studier i Danmark har hun modtaget undervisning på Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien hos professor Gerhard Schulz, medlem af Alban Berg Kvartetten.

Hun har vundet samtlige førstepræmier i de danske børne-unge musikkonkurrencer. I 2002 vandt hun 4. præmie i den internationale musikkonkurrence, Coupe Mondiale. Året efter, i 2003, stod hun som vinder i den prestigefyldte internationale musikkonkurrence “Jeunesses Musicales” i Bukarest.

Loussine Azizian har deltaget i masterclasses med Schlomo Mintz, Antje Weithaas, Mihaela Martin,Gerhard Schulz og Milan Vitek. Hun har spillet koncerter i Tyskland, Østrig og Schweiz, og optræder regelmæssigt i Danmark.