Nanna W Helweg-Larsen

Nanna Wendelboe Helweg-Larsen

Oplev klarinettist Nanna W. Helweg-Larsens debut onsdag 17. april 2013 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncetsal
Nanna Wendelboe Helweg-Larsen er født i 1984 og begyndte at spille klarinet i 1995.
I årene 1995 - 2003 var hun var meget aktiv som amatørmusiker, først i Lyngby Taarbæks begynderharmoniorkester, senere Juniorharmoniorkestret, og efterfølgende som soloklarinettist i Sankt Annæ Gymnasiums symfoniorkester og i Lyngby Taarbæk Symfoniorkester.

I år 2003 bestod Nanna optagelsesprøven til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, samtidig med hun afsluttede MGK og fik matematisk studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium.
Under studiet har Nanna assisteret i de fleste landsdelsorkestre, i DR Underholdningsorkestret og har desuden været ansat i Det Kongelige Kapel i en sæson. Hun har deltaget i adskillige kammermusik sammenhænge og været solist med kammerorkesteret ARCO, kammerorkesteret Øresund og Lyngby Taarbæk Symfoniorkester.

I 2010 afsluttede Nanna sin diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med højeste udmærkelse, efter studier hos Jørgen ”Misser” Jensen, og Lee Morgan. Efterfølgende blev hun optaget i solistklassen samme sted, hvor hun nu studerer hos John Kruse. Under studiet har Nanna modtaget en lang række legater, blandt andet æreslegatet fra van Hauen. Legaterne er blevet anvendt til supplerende studier i Frankrig hos Michel Arrignon og Philippe Berrod og i USA hos Yehuda Gilad. Nanna har desuden deltaget i flere masterclasses hos blandt andre Martin Fröst, Charles Niedich og Yehuda Gilad.

Nanna har i flere konkurrencer placeret sig som finalist og har desuden i 2 sæsoner vundet en plads i det prestigefyldte European Union Youth Orchestra.
Nanna er desuden initiativtager til og medlem i det nyetablerede ensemble, Ensemble Mutatis, som debuterer i august 2012 ved Schubertiadens åbningskoncert.
Hun er nu fastansat i Helsingborg Symfoniorkester.