Kasper Rofelt

Kasper Rofelt

Komponisten Kasper Rofelt debuterer fra DKDM's solistklasse 8.-9. marts 2014 kl. 15.00

Kasper Rofelt (f. 1982) er uddannet komponist og musikteoretiker fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han har studeret hos blandt andre Niels Rosing-Schow, Bent Sørensen og Hans Peter Stubbe Teglbjærg. Desuden private studier hos Per Nørgård i tidsrummet 2006-10.

Kasper Rofelt er fast lærer i komposition, musikteori og hørelære på MGK i Ishøj og i musikvidenskab ved Folkeuniversitetet i København og har derudover omfattende virksomhed som foredragsholder og formidler af musik. Freelance-anmelder for Seismograf.

Kasper Rofelt har fået sin musik opført i det meste af Europa, i USA, samt i Rusland og Kina. Han har skrevet musik, der spænder fra orkester- og kammermusik til helt enkle soloværker. Han har samarbejdet med musikere og ensembler såsom Michala Petri, Jakob Kullberg, Christina Åstrand, Andreas Brantelid, Bjarke Mogensen, Esbjerg Ensemblet, Copenhagen Phil, Toke Møldrup, Pernille Petersen, det franske ensemble TM+, Århus Sinfonietta, pianisten David Lau Magnussen & MYTHOS accordeonduo.

Komponistvirket indbefatter også samarbejde med prominente forfattere, såsom Pia Tafdrup, hvis digtsamling ”Krystalskoven” han skrev musik til i 2009.

Ud over at komponere musik til professionelle musikere og ensembler har han komponeret adskillige værker for børn og unge. Senest værket ”Luminance” for strygeorkester, som blev bestilt af Musik & Ungdom til et nordisk strygerstævne i Århus i august 2013.

Hans musik spænder vidt stilistisk set. Der er tydelige træk fra især den russiske, franske, italienske og tyske klangverden. Den fokuserer typisk på en maksimal udnyttelse af de tekniske og klanglige muligheder på de givne instrumenter, groteske indfald (såsom brug af pivedyr, sirener, båthorn & tågehorn), en fluktuerende harmonik og store kontraster. Der kan være store forskel i udtrykkene fra værk til værk.

Kasper Rofelt har modtaget Astrid og Aksel Agerbys Mindelegat i 2013 for ”kunstnerisk fortjeneste” samt legat fra Jeanette og Lars Dyremoses Harmonikafond på grund af bidrag til accordeonlitteraturen. Desuden er han modtager af Léonie Sonnings Musikfond-stipendiat på 60.000 kroner i 2014 som anerkendelse af sit komponistvirke.

Igangværende og fremtidige projekter omfatter bl.a. en cellokoncert til Jakob Kullberg, en klaverkoncert til David Lau Magnussen og et større værk for soloviolin til Christina Åstrand.  

Kasper Rofelt debuterer fra DKDM's solistklasse ved to dobbeltdebutkoncerter med Benjamin de Murashkin den 8. marts og 9. marts. Koncerterne indgår i DKDM's festival PULSAR 2014.

Diskografi:
Kasper Rofelt: The song I’ll never sing – Works for accordion (Dacapo Records 8.226564)
Michala Petri & Chen Yue: Dialogue – East meets West (Our Recordings 6.220600)

Filmografi:
Lille Drage. Instruktør: Asger Krøjer Kallesøe. Komponist: Kasper Rofelt 

Mere information om fremtidige koncerter og projekter kan findes på www.kasperrofelt.dk

Maleri: Jette Hofman