Trompet

Konference 2021

Velkommen til den musikpædagogiske konference tirsdag 5. januar 2021

Rytmisk Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Københavns Musikskole, Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik- og Kulturskole, Næstved Musikskole, Høje Taastrup Musikskole og Vordingborg Musikskole har den store fornøjelse at invitere musikskolelærere, -ledere og andre interesserede musikaktører til

MUSIKPÆDAGOGISK KONFERENCE 2021

Vi er glade for og stolte over endnu engang at kunne tilbyde jer et hav af inspirerende oplæg og workshops fyldt med refleksion, musikpædagogiske ideer og tilgange til arbejdet. Og ikke mindst også sætte rammerne for, at I får en faglig dag med en masse musikkollegaer.

Formiddagens program bliver tre oplæg med keynotes:

Ron Davis Alvarez, Venezuela
I 2016 etablerede venezuelanske Ron Davis Alvarez Dream Orchestra i Göteborg som er et børne- og ungdomsorkester for flygtninge i Sverige. Formålet med Dream Orchestra er at integrere dem i det svenske samfund, og give dem selvtillid og håb for fremtiden. Alvarez har dermed taget udgangspunkt i hans hjemlands El Sistema-tankegang og sat den i en ny skandinavisk kontekst. Hør ham fortælle mere om dette arbejde. 

Maria Westvall, Sverige
RMC´s nye professor i musikpædagogik fokuserer sin forskning på musikeres roller som undervisere, kulturel mangfoldighed og migration. Derudover er hun en del af flere internationale forskningsnetværk med fokus på interkulturelle dimensioner af musikalsk læring, kunstnerisk medborgerskab og kulturel produktion. Hun mener at fremtidens musikundervisere skal kunne udvikle projekter og samarbejde på tværs af kunstformer, samt at kunne inddrage tilskueren aktivt i skabelsen og formidlingen af kunsten.

Henrik Goldschmidt, Danmark
Goldschmidt akademiet er skabt ud fra en filosofi om, at der ud fra musikken vokser et forpligtende og tryghedsskabende fællesskab på tværs af religiøse, kulturelle og etniske forskelle. Goldschmidt akademiet ønsker dermed at give eleverne kompetencer der bereder grunden for et samfund med færre konflikter. For at skabe fred må man holde fred, og for at holde fred må man lære hinanden at kende. Hør stifteren Henrik Goldschmidt fortælle om projektet og rejsen.

Eftermiddagens program
Efter frokosten kan alle deltagere vælge sig ind på to workshops á hver en times varighed. Som noget nyt i år tilbyder vi også én stor workshop af to timers varighed. Derudover er alle workshops i år inddelt i kategorier, der tydeliggør den enkelte workshops tema og indhold. Tilmeldingen til disse workshops foregår ved at klikke sig ind på det link I har modtaget da I meldte jer til konferencen. Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet. Vær opmærksom på, om din musikskole tilmelder dig og videresender det link du skal bruge til at registrere dig og melde dig til workshops.

Corona
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, som kan læses på www.sst.dk.

Vi tager forbehold for ændringer og i værste fald aflysning af konferencen, hvis restriktioner og forsamlingsforbud gør det umuligt at afholde konferencen.

Se desuden DKDM's retningslinjer for COVID-19.   

Hvis der er spørgsmål vedrørende COVID-19 og konferencen kan Frederikke Nymann kontaktes: frederikke.nymann@dkdm.dk