Musikpædagogisk konference 2021

Konference 2021

Velkommen til online musikpædagogisk konference tirsdag 5. januar 2021

Rytmisk Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Københavns Musikskole, Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik- og Kulturskole, Holbæk Musikskole, Høje Taastrup Musikskole og Vordingborg Musikskole har den store fornøjelse at invitere musikskolelærere, -ledere og andre interesserede musikaktører til

ONLINE MUSIKPÆDAGOGISK KONFERENCE 2021

Vi er glade for og stolte over endnu engang at kunne tilbyde jer til en forhåbentlig inspirerende dag.
Dette års konference bliver – som situationen kræver det – ONLINE.  Vi bestræber os på at lave en forrygende dag med spændende oplæg, diskussioner og workshops indenfor et bredt udvalg.
Konferencen bliver streamet fra DKDM. Alle tilmeldte modtager links i god tid før dagen.

Kulturminister Joy Mogensen gæster Musikpædagogisk Konference 2021
Vi er stolte over i år at kunne præsentere Kulturminister Joy Mogensen på Musikpædagogisk Konference 2021. Kulturministeren vil i samtale med rektor ved Rytmisk Musikkonservatorium Henrik Sveidahl og rektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Uffe Savery tale om visioner for og perspektiver på musikpædagogikken.

Formiddagens program bliver tre oplæg med keynotes:

Ron Davis Alvarez, Venezuela
I 2016 etablerede venezuelanske Ron Davis Alvarez Dream Orchestra i Göteborg som er et børne- og ungdomsorkester for flygtninge i Sverige. Formålet med Dream Orchestra er at integrere dem i det svenske samfund, og give dem selvtillid og håb for fremtiden. Alvarez har dermed taget udgangspunkt i hans hjemlands El Sistema-tankegang og sat den i en ny skandinavisk kontekst. Hør ham fortælle mere om dette arbejde. 

Maria Westvall, Sverige
RMC's nye professor i musikpædagogik fokuserer sin forskning på musikeres roller som undervisere, kulturel mangfoldighed og migration. Derudover er hun en del af flere internationale forskningsnetværk med fokus på interkulturelle dimensioner af musikalsk læring, kunstnerisk medborgerskab og kulturel produktion. Hun mener at fremtidens musikundervisere skal kunne udvikle projekter og samarbejde på tværs af kunstformer, samt at kunne inddrage tilskueren aktivt i skabelsen og formidlingen af kunsten.

Henrik Goldschmidt, Danmark
Goldschmidt akademiet er skabt ud fra en filosofi om, at der ud fra musikken vokser et forpligtende og tryghedsskabende fællesskab på tværs af religiøse, kulturelle og etniske forskelle. Goldschmidt akademiet ønsker dermed at give eleverne kompetencer der bereder grunden for et samfund med færre konflikter. For at skabe fred må man holde fred, og for at holde fred må man lære hinanden at kende. Hør stifteren Henrik Goldschmidt fortælle om projektet og rejsen.

Eftermiddagens program
Kl. 14.00-15.30 kan alle deltagere vælge sig ind på en workshop.
Tilmeldingen til disse workshops foregår her

Corona
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, som kan læses på www.sst.dk.

Vi tager forbehold for ændringer og i værste fald aflysning af konferencen, hvis restriktioner og forsamlingsforbud gør det umuligt at afholde konferencen.

Se desuden DKDM's retningslinjer for covid-19.   

Hvis der er spørgsmål vedrørende covid-19 og konferencen, kan Frederikke Nymann kontaktes: frederikke.nymann@dkdm.dk