Torsdag den 19. juli 2012

Efterårets koncerter

Velkommen til konservatoriets koncerter
Kære Publikum

Velkommen til en ny sæson med DKDM-koncerter, der direkte udspringer af konservatoriets kerneaktiviteter: uddannelse, kunstnerisk virksomhed og kunstnerisk udviklingsvirksomhed. Samlet giver de en enestående mulighed for at følge de studerendes udvikling fra ufærdige talenter til professionelle kunstnere - og heriblandt møde nogle af morgendagens stjerner. Hovedparten af koncerterne foregår i konservatoriets atmosfærefulde koncertsale og tiltrækker et stadigt voksende publikum, der udover de studerendes optræden ved flere lejligheder også får mulighed for at høre nogle af konservatoriets markante lærerprofiler.

Mange af koncerterne sætter fokus på et tema eller en komponist. I september gælder det bl.a. fem koncerter i samarbejde med festivalen Golden Days Copenhagen, hvis tema er 1950'erne. Vi har sat spot på seks centrale danske komponister med klar relation til nævnte årti: dels efterkrigstidens neoklassicistiske triumvirat Vagn Homboe, Herman D. Koppel og Niels Viggo Bentzon og dels de yngre Per Nørgård, Ib Nørholm og Pelle Gudmundsen-Holmgreen, der introducerede modernismen i dansk musik. Øresunds-festivalen Music Around har med temaet musikken i London fra baroktiden til i dag sat sit klare præg på en del af koncerterne i oktober, heriblandt opførelsen af Benjamin Brittens storslåede War Requiem i en co-produktion mellem DKDM og Sjællands Symfoniorkester.

Gennemgående koncertserier er de højt profilerede debutkoncerter samt Mestre på Mandage, der giver mulighed for gode møder med såvel Brahms som Debussy i 150-året for hans fødsel, mens onsdagskoncerterne (i samarbejde med Wonderful Copenhagen) byder på en afvekslende række af koncerter forskellige steder i København.

Det hele går løs allerede i august med bl.a. markante DKDM-kammerkoncerter i Tivoli samt Harby Fondens store priskoncert i Konservatoriets Koncertsal med årets prismodtagere Jacob Shaw og Maria Eshpai og et fælles DKDM-DJM kammerorkester. I december rundes der af med ClazzMusic (jazz møder klassisk), og samlet set byder sæsonen på et væld af spændende muligheder for store musikalske oplevelser.

Vel mødt!

Bertel Krarup
Rektor

Hent DKDM's koncertfolder efterår 2012