Onsdag den 7. november 2012

Første danske kontratenordebut - og det med didgeridoo

Som den første solist fra DKDM i det helt høje toneleje debuterer kontratenor Valdemar Villadsen
Koncerten finder sted 14. november i Christians Kirken. Ved koncerten akkompagneres han både af både barokensemble og didgeridoo.

Valdemar Villadsen er tidligere tenor, men stemmepotentialet rakte til flere oktaver. Han besluttede sig derfor i 2010 for at lægge stemmen om til kontratenor og blev kort tid efter optaget i solistklassen på DKDM. Siden er det gået stærkt for ham.

I maj 2012 debuterede Valdemar Villadsen som operasolist på Det Kongelige Teater i balletforestillingen "Sidste Skrig" på Skuespilhuset i København. Her byggede den russiske koreograf Yuri Possokhov en kombination af moderne dans og barok-opera op omkring Valdemar Villadsen. Det var første gang nogensinde, at en dansk kontratenor optrådte på Det Kongelige Teater. Samtidig sang han også titelrollen i Händels opera "Julius Cæsar" i en opsætning på Opera Akademiet i København.

På Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har Valdemar Villadsen i solistklassen studeret hos docent Susanna Eken. Han har derudover modtaget undervisning af Andreas Scholl, Richard Levitt, Fiona MacSherry, Helle Hinz, Tonny Landy og Philip Langridge.

Valdemar har været solist i talrige koncerter og oratorier, senest som alt-solist i Händels Messias med Bergen Oratoriekor i en påske-kantatekoncert med Gråbrødre Kammerkor og i Bach kantaten "Warum betrübst du dich, mein Herz" med Chor und Barockorchester der Kreuzkirche i Freiburg.

Fremtidige projekter omfatter bl.a. en koncert med Concerto Copenhagen 25. november i DKDM's Koncertsal under ledelse af Lars Ulrik Mortensen. Mere om den koncert følger snarest på DKDM's hjemmeside.

Ved debutkoncerten medvirker Holmens Barokenseble v. Jacob Lorentzen, Santiago Gutiérrez Bolio. guitar, Poul Høxbro, salgtøj, og Kim Menzer, didgeridoo.

Se programmet arrangementskalenderen.