Onsdag den 5. september 2012

Golden Days Festivalen hylder 1950'erne

DKDM medvirker ved festivalen med temakoncerter om seks danske, epokegørende komponister. publikum inviteres til at møde to af de
Golden Days præsenterer hvert år en festival i København og hovedstadsområdet med fokus på en kulturhistorisk periode. I år sker det 7. – 23. september. Historien bliver hver gang aktualiseret og spejlet i nutidens optik. Dette år sættes spot på 1950’erne - en periode, hvor tempoet gik fra nul til hundrede på kun et årti.
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium medvirker i festivalen med flere koncerter omhandlende de stilskift, der sker i en brydningstid, mellem klassiske traditioner og nye internationale bølger. Tre koncerter er tilegnet neoklassiscismen med komponisterne Holmboe, Koppel og Bentzon i centrum. Alle uddannede fra og senere lærere ved DKDM, og alle splittede mellem den konservative, klassiske tradition, de var opdraget i, og den orientering mod nye kompositionsteknikker og æstetiske holdninger, der var fremherskende internationalt i slutningen af 1950’erne.

Også andre danske komponister er i spil ved koncertrækken. Ib Nørholm, Per Nørgaard og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Sammen med de førnævnte står de som nogle af dansk musiks sværvægtere. Derfor er det også en stor fornøjelse at kunne invitere publikum til at møde Ib Nørholm og Pelle Gudmundsen-Holmgreen i samtale med docent Niels Rosing-Schow ved koncerten tirsdag d. 18. september kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal.

FAKTA: Golden Days samarbejder med en lang række kulturinstitutioner, medier og uddannelsesinstitutioner om at formidle et tema eller en historisk periode. Tidligere eksempler er festivaler om 1700-tallet, Det moderne gennembrud, Christian 4.s København og kroppen som kulturelt fænomen. I år er temaet således 1950’erne.

Golden Days’ program er i år større end nogensinde, og festivalen breder sig desuden for første gang over hele hovedstadsområdet. Årets festivalprogram kan ses på festivalens hjemmeside, og der ligger ligeledes en fysisk avis, der kan hentes på kulturinstitutioner og biblioteker i hele hovedstadsområdet. Udover fakta om festivalen finder man highlights, kalenderoversigt, anbefalinger, artikler, reportager og interviews i festivalavisen.