Onsdag den 5. december 2012

Komponist fra DKDM vinder i AUT's konkurrence 2012

Mette Nielsen vinder med sit værk Square#2.
Komponiststuderende fra DKDM Mette Nielsen var blandt vinderne, da AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere - afholdte deres årlige komponistkonkurrence der i år havde titlen Call for Visual Music.

De vindende værker bliver opført ved to koncerter, søndag den 9. december på RADAR i Aarhus, og mandag den 10. december på LITERATURHAUS i København.

Video, lysinstallation, sand og is på scenen og slagtøj i massevis. Vinderne i AUTs Call for Visual Music har sikret, at publikum vil få en sanselig og eksperimenterende koncertoplevelse. AUT har det i blodet at eksperimentere. Det gælder også for deres komponistkonkurrence, som hvert år skifter tema. I år var temaet Visual Music og AUT modtog 35 bud fra 33 komponister/lydkunstnere fra hele verden. Der blev valgt 4 vindere.

Mette Nielsens værk Square#2 er andet værk i en række af kompositioner med geometriske former som titel, hvor musikerne følger hendes instruktioner via iPods. De bevæger sig også fysisk rundt i et kvadrat. I Square #2 er det syv slagtøjsspillere, der bevæger sig rundt mellem forskellige slagtøjsinstrumenter.

Ved begge koncerter er det Ensemblet Lydenskab, der fremfører værkerne.

Læs mere om alle fire vindere her.