Tirsdag den 4. september 2012

Ny accordeonprofessor på DKDM

Geir Draugsvoll er pr. 1. september ansat som professor i accordeon ved det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Geir Draugsvoll er en førende international kapacitet på sit område, og med denne ansættelse underbygges det i forvejen meget stærke accordeonmiljø ved DKDM.

Geir Draugsvoll er født 1967 i Voss i Norge og er en fremragende udøver, der som solist har markeret sig på højeste internationale niveau i et repertoire, som favner bredt fra barokmusik til den nyeste samtidsmusik. Gennem mere end 25 år har han virket som solist og kammermusiker. Han har optrådt som solist med en lang række fremtrædende europæiske symfoniorkestre og ensembler. Bl.a.turnerede han i efteråret 2011 med London Symphony Orchestra, hvor han under ledelse af dirigenten Velery Gergiev var solist i Sofia Gubaidulinas accordeonkoncert, et værk som han her i foråret 2012 også har opført sammen med St. Petersborg filharmonikerne. Foruden Gubaidulinas accordeonkoncert har han uropført mere end 70 nye værker for accordeon, hvoraf mange i dag indgår i standardrepertoiret for instrumentet.

Geir Draugsvoll er uddannet ved DKM med prof. Mogens Ellegaard som hovedfagslærer, og havde her fra sin solistklassedebut i 1992. Gennem årene har han vundet adskillige priser, bl.a. førsteprisen i Hugo Herrmann Wettbewerb i Trossingen i 1987 og førsteprisen i Nordisk Solistbiennale i 1988. Han har optrådt ved talrige internationale festivaler og har indspillet en lang række CD’er for bl.a. Naxos, EMI og dacapo.

Geir Draugsvoll er en højt skattet og meget erfaren underviser, der siden 1997 har været ansat som docent ved DKDM og endvidere beklædte et gæsteprofessorat ved Universität für Musik und Darstellende Kunst i Graz i årene 1996-2003. Gennem denne lærervirksomhed har han uddannet mange accordeonister til højeste niveau, ligesom han har afholdt masterclasses flere steder i Europa.

Lægger man til alt dette nogle spændende visioner for den videre udvikling af faget accordeon, fremstår for alvor konturerne af en markant kunstnerpersonlighed, der i høj grad er i besiddelse af de rette forudsætninger for at varetage opgaven som professor ved DKDM.