Onsdag den 19. december 2012

Vi byder foråret velkommen

Koncertkalenderen for foråret 2013 er klar. Vi glæder os til at invitere jer indenfor til en bred vifte af koncerter.
Hermed har jeg fornøjelsen at byde velkommen til konservatoriets koncerter i første halvsæson 2013.

Kernen i det hele er vore studerende, og koncerterne byder på en rig mulighed for at følge dem i udviklingen fra ufærdige talenter til professionelle kunstnere og herigennem møde gode bud på nogle af morgendagens centrale musikerprofiler. Flere af konservatoriets lærere samt udvalgte gæster og samarbejdspartnere kan ligeledes opleves.

Hovedparten af koncerterne foregår i konservatoriets koncertsale, især Studiescenen og den pragtfulde store koncertsal. Men også andre destinationer forekommer. Bl.a. Det Kgl. Teater, Gl. Scene og ikke mindst Tivolis Koncertsal, der danner ramme om en symfonisk koncert og en række tematiske kammer- og solokoncerter i sommermånederne. De populære onsdagskoncerter i samarbejde med Wonderful Copenhagen fortsætter usvækket og foregår som vanligt på forskellige adresser rundt om i byen.

Globo Beats er overskriften på et spektakulært koncertprojekt med en overdådighed af slagtøjsmusik uden snævre genre-grænser fra det meste af verden, og en uge efter afholder klaverstuderende fra DKDM og Rytmisk Musikkonservatorium en fælleskoncert med improvisation som overordnet tema. I marts fylder ny musik-festivalen PULSAR det meste af en uge og byder på en enestående mulighed for at høre det eminente parisiske Ensemble Intercontemporain. Her kan man også opleve Storstrøms Kammerensemble og flere af konservatoriets egne ensemblekonstellationer fremføre aktuelle bud på de kompositionsstuderendes musik. Inden for de seneste to år har DKDM’s symfoniorkester opført Gustav Mahlers 5. og 7. symfoni. I dette forår følger vi op med 6. symfoni, der opføres ved en fælles koncert med Sjællands Symfoniorkester, og 1. symfoni, der indgår i konservatoriets symfoniske koncert i Tivoli. Forårssæsonen rummer hele 10 debutkoncerter, og i serien Mestre på Mandage er der bl.a. lejlighed til et nærmere bekendtskab med Les Six-komponisterne Poulenc og Milhaud samt Schnittke og Pärt. Der er lagt op til et væld af spændende musikalske oplevelser og musikalsk mangfoldighed.

Vel mødt!
Bertel Krarup, Rektor