Menjamin de Murashkin

Tirsdag den 5. marts 2013

Cosmic Dancer

DKDM komponist bag nyt værk for basun og orkester der uropføres af Sjællands Symfoniorkester.
Marts bliver en særdeles travl måned for komponisten Benjamin de Murashkin, soliststuderende på DKDM.
Han har i PULSAR-festivalen, der starter på torsdag d. 7. marts, to uropførelser på programmet.
Den 10. marts, kan værket 10 Processes for accordeon og strygere opleves med Rasmus Kjøller som accordeonsolist. Ved PULSAR-koncerten Nye Sange, mandag 11. marts, uropføres værket The Thunder, Perfect Mind.
Men i samme uge som PULSAR kører uropføres endnu et værk fra Benjamin de Murashkins hånd. Nu med Sjællands Symfoniorkesters musikere bag nodepultene. En basunkoncert, bestilt af Sjællands Symfoniorkester, der bærer titlen Cosmic Dancer.

Det var efter en workshop mellem DKDMs komponiststuderende og Sjællands Symfoniorkester i 2010, hvor den unge komponist havde gjort så stort indtryk, at orkestrets solobasunist Christian Schmiedescamp valgte at ringe til Benjamin de Murashkin, da han fik muligheden for at bestille et soloværk.

Cosmic Dancer bliver uropført 14. marts på Gunslevholm Idrætsefterskole og gentages 15. marts i Konservatoriets Koncertsal.

Det er i orkestermusikken, at Benjamins største lidenskab ligger, og hans produktion omfatter orkesterværket LOGOS, uropført af Sjællands Symfoniorkester i 2010 og Distant Murmuring, der havde premiere i 2011 med Aalborg Symfoniorkester.

Som etårig flyttede Benjamin de Murashkin med sin familie til Australien, hvor han boede i 21 år, før han vendte tilbage til Danmark. Han tog sin bachelor i komposition med udmærkelse ved The University of Melbourne.
Tilbage i Danmark dimitterede Benjamin de Murashkin i 2011 som kandidat fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han studerer nu i DKDM’s solistklasse.

Læs mere om Benjamin de Murashkin på www.demurashkin.com.PULSAR-festivalen finder sted 7.-14. marts 2013.