Musikere på Chateau de Cayx

Tirsdag den 20. august 2013

DKDM arrangerede Regentparrets sommerkoncert 22. august

Regentparrets sommerkoncert på Château de Cayx blev i år arrangeret af det nyoprettede Music Confucius Institute ved DKDM. Koncertprogrammet var både dansk, fransk og kinesisk musik

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) og Central Conservatory of Music (CCOM) præsenterede i samarbejde et koncertprogram, hvor første del bestod af danske og franske værker og fremførtes af studerende fra DKDM, mens anden del bestod af værker fra den kinesiske musikkultur opført af professorer fra CCOM.

Blandt de medvirkende fra DKDM var de sidste to års vindere af konservatoriets solistkonkurrence, hvor studerende dyster om solistpladsen ved DKDM’s årlige orkesterkoncert i Tivolis Koncertsal. Pianisten Marie-Luise Bodendorff var vinder i 2012, hvor hun med DKDM’s Symfoniorkester spillede Rachmaninovs 3. Klaverkoncert. Ved koncerten på Château de Cayx spillede hun bl.a. Ravels ”Scarbo” fra værket Gaspard de la Nuit.

Dette års vinder af solistkonkurrencen blev violinisten Niklas Walentin Jensen. Dermed sikrede han sig jobbet som solist i Tjajkovskijs Violinkoncert, der opførtes 22. juni. Ved koncerten på Château de Cayx spillede han, sammen med Marie-Luise Bodendorff, Debussys Sonate for violin og klaver.

Til at markere den nordiske vinkel på koncerten spillede Doria Kvartetten, bestående af studerende af henholdsvis dansk, svensk, færøsk og norsk nationalitet, strygekvartetter af to af de helt store skikkelser i nyere dansk kompositionsmusik, Vagn Holmboe og Per Nørgård.

Central Conservatory of Music i Beijing præsenterede den kinesiske del af programmet bestående af værker fra såvel den traditionelle som den nyere kinesiske musikkultur. Nogle af Kinas mest talentfulde musikere tilknyttet konservatoriet i Beijing opførte solo- og ensembleværker, udført på traditionelle kinesiske instrumenter såsom guqin (kinesisk citar), pipa (kinesisk lut), yangqin (kinesisk dulcimer) og sheng (kinesisk bambusfløjte).

Se hele programmet for koncerten 22. august.

Music Confucius Institute

I juni 2012 blev en historisk aftale om oprettelse af verdens første Music Confucius Institute (MCI) underskrevet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i København. Dette markerede en foreløbig kulmination på det nære og meget perspektivrige samarbejde mellem DKDM og Central Conservatory of Music (CCOM) i Beijing, der blev indledt i 2008, og for DKDM’s vedkommende ydermere har ført til samarbejdsaftaler med bl.a. Shanghai Conservatory of Music. Music Confucius Institute er placeret på DKDM og har til formål at uddybe indsigten i den kinesiske musikkultur, fremme musiksamarbejdet mellem Kina og Danmark samt bidrage til udviklingen af nye lyd-universer på tværs af den kinesiske og den vestlige musik. 

Læs mere om Music Confucius Institute

Foto: Prorektor Tim Frederiksen, tonemester Marc Casanovas, Marie-Luise Bodendorff, Niklas Walentin Jensen, Doria Kvartettet samt professorer fra Central Conservatory