DKDM's koncertfolder

Onsdag den 18. december 2013

Forårets koncerter på DKDM

Velkommen til gratis koncerter med lærere og studerende

Kære publikum

Hermed har jeg fornøjelsen at byde velkommen til konservatoriets koncerter i foråret 2014. Den røde tråd igennem det hele er vore studerende, og koncerterne byder på rige muligheder for at møde og følge dem i udviklingen fra ufærdige talenter til professionelle kunstnere. Desuden er der lejlighed til at høre en række lærere, gæstelærere og samarbejdspartnere, og samlet udgør koncerterne et rigt facetteret tilbud med spændende og meget afvekslende musikalske oplevelser.

Hovedparten af koncerterne foregår i konservatoriets koncertsale. Men fra slutningen af maj rykker vi til Tivolis Koncertsal, hvor vi i samarbejde med Tivoli Festival afholder ni koncerter. Der lægges ud med en klaverfestival, og det hele krones med en stor symfonisk koncert med DKDM's symfoniorkester samt en koncert med unge DKDM-solister, der spiller Mozart sammen med Tivolis Symfoniorkester. De populære onsdagskoncerter i samarbejde med Wonderful Copenhagen fortsætter usvækket og foregår som vanligt på forskellige adresser rundt om i byen.

Årets første måned byder på hele to operaprojekter, dels en mindre musikdramatisk forestilling, Cut Away, på Studiescenen, dels det store årlige fællesprojekt med solister fra Operaakademiet og DKDM's symfoniorkester på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

6.-12. marts sættes der spot på ny musik med festivalen PULSAR, der denne gang har fokus på vokalmusik. Flere af konservatoriets egne ensemblekonstellationer samt Athelas Sinfonietta Copenhagen fremfører aktuelle bud på de kompositionsstuderendes musik samt musik af gæstekomponisten Maja Ratkje. Festivalen rummer endvidere en markant dobbelt-debut fra DKDM's komponistklasse, nemlig komponisterne Benjamin de Murashkin og Kasper Rofelt.

Gennem hele forårssæsonen er der et stort antal af de højt profilerede debutkoncerter – i alt 12, mens serien Mestre på Mandage bl.a. byder på en fælleskoncert med ensembler sammensat af studerende fra DKDM og Rytmisk Musikkonservatorium samt fire koncerter med DKDM-ensembler ’på vej til’ henholdsvis P2's kammermusikkonkurrence og Den Danske Strygerkonkurrence. Sidste koncert i serien er professor Jesper Juul Windahls tiltrædelseskoncert, hvor bl.a. DKDM-Brass medvirker.

Vel mødt!

Bertel Krarup
rektor

Hent DKDM's koncertfolder (pdf)