Tirsdag den 9. juli 2013

Ketil Haugsand ny lektor

En af Europas førende cembalister tiltræder som lektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Cembalisten Ketil Haugsand tiltræder fra og med undervisningsåret 2013-14 som lektor i cembalo ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Ketil Haugsand er en af Europas førende cembalister med et omfattende virke som solist, ensemblemusiker og underviser. Han er oprindelig uddannet ved musikkonservatoriet i Oslo (nu Norges Musikkhøgskole) og havde sin officielle debut som pianist og cembalist i Oslo i 1969. I 1970-75 videreuddannede han sig hos Gustav Leonhardt i Amsterdam, hvor han afsluttende modtog Prix d’Excellence i cembalo.

Ketil Haugsand har siden 1970'erne haft et højt profileret virke som udøvende musiker med talrige koncerter i Europa, USA og Asien. Hertil kommer talrige indspilninger for radio og tv samt en omfattende diskografi med kritikerroste cd-indspilninger.  

Han har siden 1974 været fuldtidslærer i konservatoriesammenhæng, de første mange år ved Norges Musikkhøgskole, hvor han frem til 1995 var ansat som professor, og fra 1994 som professor i cembalo og tidlig musik ved Hochschule für Musik i Köln. Derudover har han afholdt talrige masterclasses i cembalo og kammermusik ved internationale sommerkurser i Europa, Israel, USA, Korea og Japan.

Vi glæder os til at byde Ketil Haugsand velkommen på DKDM.