Mandag den 22. april 2013

Åbningskoncert for Music Confucius Institute

Torsdag 2. maj markerer Det Kongelige Danske Musikkonservatorium åbningen af verdens første Music Confucius Institute med festkoncert
Fra d. 30. april til d. 4. maj er Det Kongelige Danske Musikkonservatorium vært for en delegation af kinesiske musikere der besøger konservatoriet i forbindelse med åbningskoncerten. Under deres besøg vil der blive afholdt en række foredrag, hvor hver musiker fortæller om deres eget instrument, dets historie samt praktiske anvendelse.
Derudover afholdes der et foredrag v. rektor for Central Conservatory of Music, prof. Wang Cizhao, som fortæller om den traditionelle kinesiske musik og dens udvikling udvikling i nyere tid.

Åbningskoncertens program indeholder værker fra den kinesiske og vestlige musikkultur samt traditionelle og aktuelle tendenser, der rører sig på den globale musikscene. Værkerne opføres af førende musikere, lærere og studerende, fra  Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Central Conservatory of Music i Beijing.

Ved koncerten medvirker bl.a.:
Liu Yuening Kinesisk dulcimer - Yangqin
Yu Hongmei Kinesisk violin - Erhu
Zhang Hong Yan Kinesisk lut - Pipa
Dai Ya, Bambusfløjte - Dizi
Zhou Wang21-strenget citar, Zheng
Jia jia Qiao, Kinesisk slagtøj
Zhao Xiao Xia, Kinesisk citar - Guqin
Qin Wenchen, komponist
Adjungeret professor Michala Petri, blokfløjte
Copenhagen Piano Quartet,
Fælles kammermusik ensemble DKDM/CCOM
Percurama,
Professor Gert Mortensen, slagtøj

og mange flere...

Foruden koncerten d. 2. maj, afholdes en offentlig koncert udelukkende med de kinesiske  musikere d. 4. maj på Frederiksborg slot. Se mere på www.dnm.dk for ydereligere information.

Find desuden MCI på Facebook