Tirsdag den 8. januar 2013

P2 Prisen 2013

Både nuværende og tidligere studerende er blandt de mulige vindere.
Når P2 Prisen 2013 uddeles senere i januar er det med DKDM-studerende både blandt de nominerede og som aftenens optrædende kunstnere.

Nightinggale String Quartet er netop ved at færdiggøre deres CD nr. to med Rued Langgaards Strygekvartetter. For den første CD, Rued Langgard: Strygekvartetter Vol. 1, der udkom sidste år, høstede de stor opmærksomhed, nationalt som internationalt. Nu har de chancen for at toppe hyldesten med en P2 pris. Indspilningen er nemlig blandt de nominerede for årets bedste danske udgivelse sammen med sværvægtere som DR SymfoniOrkestret, DR Vokalensemble, Ars Nova og Theatre of Voices.

Også i kategorien Lyt til Nyt er der DKDM-aner blandt nomineringerne. Cellisten Jakob Kullberg er sammen med New Music Orchestra nomineret for indspilningen Momentum med cellokoncerter af Nørgaard, Nordheim og Saariaho. Mezzosopran Andrea Pellegrini og pianist Tanja Zapolski er ligeledes nominerede for deres indspilning af Martin Halls If Power Asks Why. Alle tidligere studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Hvem der løber af med sejren afsløres ved en stor prisfestkoncert i DR Koncertsalen 19. januar. Her er det muligt at opleve flere af de nominerede solister og ensembler. Desuden medvirker violinist Nikolaj Znaider som solist i Beethovens Violinkoncert sammen med DR SymfoniOrkestret under ledelse af dirigent Hugh Wolf. Nikolaj Znaider er årets modtager af P2 Kunstnerprisen 2013.
Aftenen byder også på et blik på fremtidens klassiske stjerner, når det afsløres hvem der modtager P2 Talentprisen 2013.

Det er op til lytterne hvem af de nominerede der skal gå fra aftenen med en pris. Frem til og med 18. januar er det muligt at stemme på sin favorit på DR’s hjemmeside.