Mandag den 21. januar 2013

P2 prisuddeling stod i DKDM's tegn

P2s prisuddeling i lørdags var særdeles indbringende for både nuværende og tidligere DKDM studerende.
I alle kategorier ved årets P2 prisuddeling var der DKDM-aner blandt de nominerede. Og da afstemningen var afsluttet og prisfesten kunne begynde, indtog flere både nuværende og tidligere studerende scenen og publikums hyldest.
Nighttinggale String Quartet modtog prisen for årets danske album. Deres indspiling af Rued Langgards Strygekvartetter Vol. 1 lå da også varmt i svinget med stor opmærksomhed, nationalt som internationalt, men var samtidigt oppe i mod sværvægtere som DR SymfoniOrkestret, DR Vokalensemble, Ars Nova og Theatre of Voices.

I kategorien Lyt til nyt blev det cellisten Jakob Kullberg, der modtog prisen med sin indspilning af cellokoncerter af Per Nørgård, Arne Norheim og Kaija Saariaho med New Music Orchestra. Jakob Kullberg debuterede fra DKDM's Solistklasse i 2007.

Udover priserne for årets klassiske albums var der yderligere tre priser til uddeling.

Allerede for flere måneder siden meldte DR ud, at violinisten og dirigenten Nikolaj Znaider ville få 'P2 Kunstnerprisen 2013', og den blev overrakt af P2-redaktør og projektleder på P2 Prisen, Esben Tange.

Og da Årets Talentpris skulle uddeles var det ligeledes en violinist, der kom i spotlyset. Niklas Walentin blev årets modtager og i begrundelsen hed det blandt andet: "P2 Talentprisen 2013' tildeles Niklas Walentin for med ungdommelig gejst og selvfølgelighed at fortolke både den populære og den mindre kendte musik for soloviolin, så den fremstår som et levende, autentisk og moderne musikalsk udtryk".
Niklas Walentin studerer på Det Kongelige Danske MUsikkonservatorium hos professor Eszter Haffner.

Som noget nyt uddelte P2 i år også prisen 'Årets Ildsjæl 2013'. Her har P2's lyttere kunnet sende forslag ind med ildsjæle, som brænder for at formidle den klassiske musik overalt i Danmark, og som de mente fortjente at få den nye pris for det. Den gik til Anne Øland, klaverprofessor ved Det Jyske Musikkonservatorium, der modtog titlen for "på en helt enestående og passioneret måde at have udviklet sit virke, så det rækker langt ud over hende selv og det forventelige", som det lød i motiveringen.

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ønsker alle prismodtagere stort tillykke!

Kilde: DR