The Jack Quartet

Onsdag den 30. oktober 2013

The Jack Quartet gæster konservatoriet 7. november

Strygekvartetten opfører værker af markante nulevende danske komponister, hvoraf flere underviser på DKDM

The Jack Quartet, som til dagligt har base i New York City, er en eftertragtet gæst på verdens store scener og festivaler for ny musik. De spiller værker både med og uden elektronik og er kendt for deres intense og farverige opførelser af den allernyeste strygermusik.

Til lejligheden har The Jack Quartet påtaget sig at indstudere en bred palet af nulevende danske komponisters værker - herunder helt nye værker bestilt af ensemblet selv med støtte fra Statens Kunstfond.  Det er bl.a. nogle af disse nye værker, man kan opleve for første gang ved koncerten d. 7. november, der dog også byder på tre gedigne akustiske strygekvartetter, som for længst har fået en prominent plads i strygerrepertoiret. Ved koncerten kan man høre værker af DKDM-komponisterne Hans Abrahamsen, Bent Sørensen, Karsten Fundal, Anders Brødsgaard og Ejnar Kanding.

The Jack Quartet arbejder dedikeret på at fremme udbredelsen af ny musik blandt publikum og den kommende generation af musikere, og dagen efter koncerten er der derfor planlagt en workshop med kompositionsstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium og DKDM.

Koncerten er arrangeret i samarbejde Dansk Komponist Forening 100 år og EARUnit i anledning af Dansk Komponist Forenings 100 års jubilæum.

Se programmet i DKDM's kalender

Læs mere på www.jackquartet.com