Basunist

Mandag den 10. marts 2014

40 basuner i Hellig Kors Kirke

Væltede Jerichos mure ved basuners klang?

Væltede Jerichos mure virkelig ved basuners klang???

Dette må efterprøves, og murene der skal briste eller bære, bliver Hellig Kors Kirkes.

Studerende og lærere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har sat medstuderende fra Aarhus, Malmö og Austin, Texas stævne ved en koncert fredag den 14. marts kl. 19.30 i Helligkors Kirke, Kapelvej 38 på Nørrebro.

Det bliver en koncert med ikke færre end ca. 40 basunister på én gang.  Der vil blive spillet værker i mange forskellige konstellationer – fra basun-kvartet til det store basun-ensemble med fuldt udtræk.

Baggrunden er, at et af verdens førende basun ensembler "Trombone Choir of the University of Texas at Austin" besøger Danmark. Efter nogle dage i Aarhus kommer amerikanerne til København, og sammen med lærere og studerende fra musikkonservatorierne i Aarhus, Malmö og København afholdes der masterclasses og fælles prøver på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Rosenørns Alle.

Det er første gang i nyere tid, at konservatorierne i Aarhus og København samarbejder om et stort basunprojekt, og en absolut sjældenhed, at så mange basuner spiller sammen på én gang. En enestående event. Grib chancen – mød op til koncerten den 14. marts kl. 19.30.