Debut Agnes Wästfelt

Sopranen Agnes Wästfelt debuterer 30. april 2014 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal

I 2013 blev hun tildelt Det svenske Wagner-legat og i 2009 modtog hun som den første sanger det nystiftede John Andersson i Anderslöv-legat.

Agnes Wästfelt er født og opvokset syd for Stockholm og har en bachelor- og kandidatgrad fra Malmö Musikhögskola.

Sideløbende med sine studier har hun opført og uropført en del nykomponeret musik samt deltaget i performances og improvisationsforestillinger. I 2010 medvirkede hun i Teatr Weimars forestilling og samkunstværk "De stränga antekningarna" iscenesat af Jörgen Dahlqvist med musik af Kent Olofsson.

Siden 2010 har Agnes Wästfelt været en del af operaforeningen Operation Opera, der producerer og opfører nyskreven elektronisk opera i utraditionelle miljøer og eksperimenterer med operagenrens tidsforløb samt publikumsinteraktion med rollespilslignende indslag, hvor publikum selv skal skabe sig en karakter. Med Operation Opera har hun medvirket i tre forskellige opsætninger af Anfasia i rollen som sygeplejersken.

I 2011 stiftede hun sammen med blokfløjtenisten My Eklund og guitaristen Pascal Jardry kammermusikensemblet Didos klang, der i 2013 turnerede i Sverige med et repertoir af belcanto-arier, lutsange og selvfølgelig også Didos arie fra Dido og Æneas, som var den ide, ensemblet oprindeligt udsprang af: at eksperimentere med sammensætningen af den akustiske og elektroniske lyd og det samspil, der bygges op med loop-pedaler og andet elektronisk udstyr tillige med den akustiske lyd fra de tre musikere. Alt dette med det formål at finde en nærmest orkestral kraft, der rent klangmæssigt kan matche sangstemmen.

Foto: Mattias Rylander