Berit Barfred Jensen

Fredag den 15. august 2014

Debut Berit Barfred Jensen

Sopranen Berit Barfred Jensen debuterer onsdag 27. august 2014 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal

Berit Barfred Jensen fik sin første sangundervisning af Lisbeth Reinhold. Fra 2002 til 2006 studerede hun i Wien på Universität für Musik und Darstellende Kunst hos professor Franz Lukasovsky og lied og oratorium hos kammersangerinde Marjana Lipovsek. Hun  har taget timer hos bl.a. Barbara Bonney og Michelle Wegwart, og i 2011 blev hun optaget i solistklassen på DKDM hos Kirsten Buhl Møller.

I 2005 debuterede Berit Barfred Jensen ved Carinthischer Sommer med L’abbé Agathon i kirkeoperaen Der Weg af Arvo Pärt med Camarata Salzburg under ledelse af Erwin Ortner. Det var så stor en succes, at hun med det samme blev engageret til at synge titelpartiet i Sir John Taveners Mary of Egypt ved Carinthischer Sommer i 2008. I 2006 sang hun sang Bachs Matthæuspassion i Wiens Musikverein, og senere samme år sang hun en koncert med værker af W. A. Mozart i Wiens Konzerthaus. Derudover sang hun flere forskellige roller på Wiener Kammeroper.

Fra 2006 til 2011 var Berit Barfred Jensen i ensemblet på Badisches Staatstheater i Karlsruhe. Der sang hun de centrale Mozartpartier som Pamina, Susanna, Zerlina og Despina, samt Marzelline i Fidelio, Frasquita, Gretel, Vespetta i Telemanns Pimpinone, Fraarte i Händels Radamisto og Najade i Ariadne auf Naxos. Derudover sang hun flere partier i operetter og musicals, bl.a. Mi i Land des Lächelns, Isabella i Boccaccio, Audrey i Little shop of horror og Anna i Das Feuerwerk.

Til hendes store koncertrepertoire hører bl.a. Bachs passioner og oratorier, Requiem af Mozart og Fauré, Brahms’ Ein deutsches Requiem, Pergolesis Stabat Mater, Haydns Die Schöpfung og Nelsonmesse, Le Roi David af Honegger, Mahlers 4. symfoni, samt talrige kantater og lieder.

Ved Händel-festivalen i Karlsruhe sang Berit Barfred Jensen talrige operaforestillinger og koncerter med Die Deutschen Händelsolisten under ledelse af Peter van Heygen, Nicol Matt og Christophe Rousset, og hun var flere gange solist med Heidelberger Sinfoniker under ledelse af Thomas Fey. 2012 sang hun en festkoncert ved Händel-festivalen i Halle med Steve Hackett og Staatskapelle Halle under ledelse af Bernd Ruf.

I samarbejde med SWR-radio udkom 2012 hendes første CD med lieder og kammermusik af den kvindelige komponist Margarete Schweikert, og den opfølgende CD er planlagt til vinteren 2013-14.

Berit Barfred Jensen har modtaget Inga Nielsens Mindelegat, Leonie Sonning-legatet, samt legater fra Den Bøhmske Fond.

Læs om Berit Barfred Jensens debutkoncert.