Forårets koncerter på DKDM

Vi byder velkommen til et væld af nye koncerter med lærere og studerende

Kære publikum

Velkommen til Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncerter i foråret 2015.

Som en af Danmarks centrale kulturinstitutioner præsenterer konservatoriet igen et stort og meget afvekslende udbud af koncerter, hvor der vil være mulighed for at møde de studerende på deres vej fra ufærdige talenter til professionelle kunstnere, og i flere af koncerterne desuden høre lærere, gæstelærere og samarbejdspartnere. Det meste foregår i konservatoriets smukke koncertsale, og i flere tilfælde stilles der skarpt på et tema eller en enkelt komponist.

Her i 2015 gælder det frem for alt Carl Nielsen i 150-året for hans fødsel. Han er den betydeligste danske komponist nogensinde og vil være genstand for meget omfattende fejring i Danmark og store dele af verden. For DKDM er han noget helt særligt: Her blev han i sin tid uddannet, her fik han i 1916 sæde i konservatoriets bestyrelse, og her blev han i det sidste år af sit liv udnævnt til konservatoriets direktør.

Sammen med en række andre kulturinstitutioner har konservatoriet bidraget til arbejdet med koordinering og planlægning af årets mange aktiviteter, jf. hjemmesiden www.carlnielsen.org, og på DKDM er der i marts, april og juni med mulighed for at høre hans tre instrumentalkoncerter, blæserkvintetten, strygekvartet op. 13 og enkelte værker for sang og klaver.

Men allerede i januar starter koncertsæsonen med hele to operaprojekter, dels Janáček på Studiescenen, og dels det årlige store fællesprojekt på Det Kongelige Teaters Gamle Scene med solister fra Operaakademiet og DKDM's Symfoniorkester.

I marts gælder det ny musik med festivalen PULSAR, der i år har fokus på lyden af sjældne instrumenter, værker af DKDM's unge komponister og en af avantgardens veteraner, den schweiziske komponist Klaus Huber. Dertil som noget helt nyt: BørnePULSAR.

Og så er der hele rækken af markante debutkoncerter, masser af kammermusik på Mestre på Mandage, fælleskoncert med Rytmisk Musikkonservatorium, onsdagskoncerter og meget, meget andet. Kig selv videre.

Vel mødt!

Bertel Krarup
Rektor

Hent DKDM's koncertbog forår 2015