Hans Abrahamsen

Fredag den 17. januar 2014

Hans Abrahamsen uropført af Berlinerfilharmonikerne

DKDM-komponist anmelderrost i ind- og udland

Komponisten Hans Abrahamsen fik 20. december 2013 uropført sin sangcyklus "Let Me Tell You" af Berlinerfilharmonikerne og den canadiske sopran Barbara Hannigan dirigeret af Andris Nelson. Værket var bestilt af Berlinerfilharmonikerne og blev gentaget 21. og 22. december for fulde sale. Uropførelsen blev modtaget af et begejstret publikum og anmelderkorps. Den toneangivende Frankfurter Allgemeine Zeitung skrev bl.a. "Det blev en triumf. Med så uforbeholden begejstring hylder det philharmoniske publikum sjældent et stykke ny musik. Men her talte både musik og tekst umiddelbart til lytterne." (kilde: www.snyk.dk).

Weekendavisen bragte også en stor anmeldelse 3. januar, hvor Jakob Levinsen udråber værket til "et foreløbigt højdepunkt i en af ny dansk musiks mest særegne komponistkarrierer.” Han skriver endvidere "At Hans Abrahamsen, der fyldte 61 dagen efter uropførelsen, er en i særklasse overlegen og original orkesterkomponist, er der allerede nok af eksempler i hans værkliste på [...] Hvad det derimod i forbindelse med Let Me Tell You først og fremmest er nærliggende at måbe af overraskelse over, er, at han kan skrive lige så underspillet og facetteret for stemme - for det har han nemlig i sin lidt over 40-årige komponistkarriere stort set aldrig gjort før."

Hans Abrahamsen (f. 1952) er docent i komposition og instrumentation ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har undervist her siden 1995. Læs mere om Hans Abrahamsen under DKDM's Ansatte.

Hør uddrag af koncerten samt et videointerview med Barbara Hannigan, Hans Abrahamsen og librettisten Paul Griffiths på Berlinerfilharmonikernes hjemmeside (Digital Concert Hall)