Nightingale String Quartet vinder Gramophone Award

DKDM-kvartet udnævnt til "Young Artist of the Year"

Nightingale String Quartet blev endnu en gang hædret, da kvartetten 17. september i London fik tildelt prisen "Young Artist of the Year" af verdens førende musiktidsskrift for klassisk musik, Gramophone. I forbindelse med prisuddelingen var strygekvartetten inviteret til at optræde sammen med to andre stjernesolister, violinisten Leonidas Kavakos og fløjtelegenden James Galway.

Nightingale String Quartet har netop færdiggjort indspilningen af den tredje og sidste cd med Rued Langgaards samlede strygekvartetter. Cd'erne er blevet en stor publikums- og anmeldersucces og har fået anerkendelse i både Gramophone og BBC Music Magazine.

Læs mere på Dacapo Records hjemmeside.

Nightingale String Quartet blev dannet i 2007 og består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello. Tre af medlemmerne er solistklassestuderende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med professor Tim Frederiksen som mentor og kammermusiklærer. Nightingale String Quartet modtog i 2010 P2's Talentpris for ”med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske stygekvartet til at sprælle af liv – så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere”. Nightingale String Quartet har vundet priser ved flere danske og internationale kammermusikkonkurrencer, bl.a. P2's Kammermusikkonkurence og Charles Hennen Concours i Holland. I 2013 modtog Nightingale String Quartet Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Violinisten Gunvor Sihm debuterer fredag 3. oktober, og med sig har hun både Nightingale String Quartet, violinisten Frederik Øland og Copenhagen Phil. Der er gratis adgang til koncerten, som foregår i Konservatoriets Koncertsal. Læs mere i DKDM's kalender.

Foto: Nikolaj Lund