Copenhagen Lied Duo Competition

Duoen Francine Vis-Christian Westergaard vandt førstepris i international konkurrence

Søndag 25. oktober 2015 blev finalen i Copenhagen Lied Duo Competition afholdt i Konservatoriets Koncertsal, og det var duoen Vis-Westergaard, der løb med sejren. Mezzosopranen Francine Vis (f. 1983) er uddannet ved Operaakademiet, mens pianisten Christian Westergaard (f. 1980) er uddannet ved DKDM og underviser samme sted. Christian Westergaard modtog også en delt 2. pris som den ene halvdel af duoen Held-Westergaard, mens den anden 2. pris blev tildelt duoen Hatlo-Hyldig. 3. prisen og ekstraprisen for bedste dansk-sprogede lied tilfaldt duoen Kampmann-Manavi.

Det er første gang, at der afholdtes en international konkurrence af den art i Danmark. Duo-begrebet indebærer, at sang og klaver vurderes som en samlet kunstnerisk indsats. Aldersgrænsen for deltagerne var 35 år, og ved 1. runde deltog 12 duoer, ved 2. runde 8 duoer, mens antallet var reduceret til 4 duoer i finalen. Juryen bestod af Toke Lund Christiansen (formand), Andreas Schmidt, Helmut Deutsch, Kirsten Buhl Møller, Niklas Sivelöv, Eva Hess Thaysen og Tove Lønskov.

Copenhagen Lied Duo Competition er et samarbejde mellem Solistforeningen af 1921, Det Danske Sangselskab og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Hent programbogen med præsentation af de medvirkende duoer

Læs mere om Copenhagen Lied Duo Competition