Kontrabasstuderende

Fredag den 18. december 2015

DKDM's koncerter i foråret 2016

Velkommen til et væld af gratis koncerter med lærere og studerende
Kære publikum

Velkommen til Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncerter i foråret 2016.

Som altid er der rig mulighed for at følge konservatoriets talentfulde studerende i deres udvikling frem mod højeste kunstneriske niveau. Desuden indgår en række lærere, gæstelærere og samarbejdspartnere, og samlet udgør koncerterne et rigt udbud af spændende og meget varierede musikalske oplevelser.

Hovedparten af koncerterne foregår i konservatoriets koncertsale. Men fra anden halvdel af maj rykker vi til Tivolis Koncertsal, hvor vi i samarbejde med Tivoli afholder tre kammermusikkoncerter og d. 26. juni runder DKDM's koncertsæson af med en stor symfonisk koncert med DKDM's symfoniorkester.

I årets første måned sætter vi fokus på opera, dels Ravels L'enfant et les Sortilèges som opføres på studiescenen, dels det årlige store samarbejdsprojekt på Det Kongelige Teaters Gamle Scene med solister fra Operaakademiet og DKDM's symfoniorkester under ledelse af dirigenten Christian Badea.

D. 9.-18. marts sættes der spot på den ny musik med festivalen PULSAR, der under titlen METRO- præsenterer konservatoriets unge komponister sammen med to Composers-in-residence, Poul Ruders og Christian Winther Christensen. Festivalen rummer denne gang nye markante samarbejdspartnere som DR SymfoniOrkestret og Det Kgl. Danske Kunstakademi. Også et gæsteensemble fra Shanghai indgår i det store program, der favner bredt fra det store symfoniske udtræk over kammeropera, sinfonietta, præpareret klaver og unge komponisters livtag med kinesiske instrumenter til lydkunst, performance og installationskunst.

D. 15. april blændes der op for Also Sprach Zarathustra i samarbejde med Copenhagen Phil, og d. 24. april gælder det årets store sangskriverkoncert, hvor sangere fra Rytmisk Musikkonservatorium sammen med DKDM's udvidede kammerorkester præsenterer musik af sangskrivere og komponister fra de to konservatorier.

Onsdagskoncerterne i samarbejde med Wonderful Copenhagen fortsætter naturligvis usvækket, og som altid afholder vi et antal højt profilerede debutkoncerter. Koncertserien Mestre på Mandage kommer godt omkring med hele elleve koncerter - bl.a. Bach solo, moderne klassikere samt studerende på vej til Den Danske Strygerkonkurrence.

Vel mødt!

Bertel Krarup
Rektor

Hent DKDM's koncertbog