Morten Grove Frandsen

Onsdag den 29. april 2015

DKDM-sanger udnævnt til Årets Unge Operatalent 2015

Kontratenoren Morten Grove Frandsen hædres med 50.000 kr.
Morten Grove Frandsen er udnævnt til "Årets Unge Operatalent 2015" af Copenhagen Opera Festival. Med prisen følger et legat på 50.000 kr. doneret af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Festivaldirektør Michael Bojesen begrunder valget af Morten Grove Frandsen: "Morten Grove Frandsen er et helt usædvanligt musikalsk talent. I de første konservatorieår udvikledes hans smukke barytonstemme med en usædvanlig modenhed. Men efter et par år valgte Morten Grove Frandsen at forlade denne sikre vej som succesfuld barytonsanger til noget så usædvanligt som kontratenor - et stemmefag med store repertoiremæssige begrænsninger, og et fag som kun ganske få sangere, som f.eks. Andreas Scholl, har kunnet opnå en levevej med. Mortens musikalitet, stemmeskønhed og ikke mindst mod til at gå egne veje har gjort, at vi har valgt at tildele ham prisen Årets Unge Operatalent 2015."

Morten Grove Frandsen (f. 1987) er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og studerer i dag på Operaakademiet som den første kontratenor nogensinde. Han har gennem sin studietid modtaget legater og stipendier fra Den Böhmske Fond, Léonie Sonnings Musikfond samt Anne Marie Mortensens Mindelegat. I 2009 vandt Frandsen førsteprisen i sangkonkurrencen Unge Sangere, og samme år vandt han Den Jyske Operas Talentpris.

Morten Grove Frandsen kan høres ved dette års Copenhagen Opera Festival.

Foto: Marie Louise Munkegaard