Niklas Sivelöv

Fredag den 23. oktober 2015

Niklas Sivelöv genansat som klaverprofessor ved DKDM

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har ansat Niklas Sivelöv i en ny åremålsperiode på 5 år
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium kan hermed meddele, at Niklas Sivelöv er blevet ansat som klaverprofessor i en ny åremålsperiode på 5 år. Ansættelsen sker efter opslag af stillingen.

Niklas Sivelöv har studeret ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, hvorfra han debuterede som solist i 1991, samt i Trossingen og London. I 2016 kan han fejre 25-års jubilæum som solist og har i de forløbne år spillet ca. 1000 koncerter på 4 kontinenter, indspillet 30 cd'er og komponeret 2 symfonier, 3 klaverkoncerter, 24 præludier for klaver samt en række kammermusikværker. I år har han bl.a. udgivet Bachs "Das Wohltemperierte Klavier" på HVB Records samt "Sivelov Works for Piano" på det engelske pladeselskab Toccata Classics.

Niklas Sivelöv er en efterspurgt underviser, har afholdt masterclasses verden over og er i 2016 udnævnt til Artist-in-Residence ved Queens College, The Aaron Copland School of Music. Næste år venter desuden engagementer som Mendelssohns Klaverkoncert nr. 1 med Filharmonien i Stockholm og dirigent Sakari Oramo samt Stenhammars Klaverkoncert nr. 2 med Neubrandenburger Philharmonie.

Niklas Sivelöv har siden sin ansættelse som professor ved DKDM i 2008 uddannet en række talentfulde pianister, som har vundet priser verden over og markeret sig stærkt i det professionelle musikliv, både i Danmark og internationalt. Senest er Niklas Sivelöv initiativtager til projektet "Fremtidens pianist", som nytænker de klaverstuderendes studieordning og eksamensudformning og ligger i tråd med DKDM's nye uddannelsesinitiativer i relation til begrebet "The Complete Musician".

Rektor Bertel Krarup udtaler, at Niklas Sivelöv er en markant kunstnerpersonlighed og en højt skattet og meget erfaren underviser, og han ser frem til fortsat inspirerende samarbejde.

Læs mere om Niklas Sivelöv