PULSAR 2016

Tirsdag den 6. oktober 2015

PULSAR 2016 "METRO"

Nyt samarbejde med DR Symfoniorkestret og Kunstakademiets Billedkunstskoler
Når Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums PULSAR-festival for ny musik går over scenen for 10. gang i marts 2016, er den større end nogensinde.

Det sker takket være et tre-årigt samarbejde med DR SymfoniOrkestret og et samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Festivalen finder sted 9.- 18. marts 2016 med koncerter på musikkonservatoriet og udstilling i Kunsthallens Nordfløj på Charlottenborg.

DR SymfoniOrkestret spiller de unge
DR SymfoniOrkestret fremfører under ledelse af Brad Lubman bl.a. helt nye værker af tre studerende ved DKDM, Aya Yoshida, James Black og Martin Stauning. De unge komponister får hermed en enestående mulighed for at arbejde med det helt store orkesterapparat.

Et samarbejde mellem kunstuddannelser

De studerende ved billedkunstskolerne får med PULSAR en unik platform for at vise deres arbejder, som tit krydser grænserne mellem kunstarterne inden for felterne lydkunst, performance og installationskunst. Samarbejdet med Billedkunstskolerne muliggøres af en særlig bevilling fra Kulturministeriet til tværkunstnerisk samarbejde mellem kunstuddannelserne.

Et løft til festvalen

PULSAR's kunstneriske leder, professor i komposition ved DKDM Niels Rosing-Schow udtaler om orkestersamarbejdet: "Samarbejdet med DR SymfoniOrkestret opfylder en drøm om også at indarbejde orkestermusik i festivalen. Hermed sættes trumf på præsentationen af den splinternye musik over for publikum. Samtidig er det at arbejde med et professionelt orkester kronen på værket i talentudviklingen inden for kompositionsfaget."

Om samarbejdet med Billedkunstskolerne udtaler Bertel Krarup, rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium: "Et samarbejde mellem musikkonservatoriet og Billedkunstskolerne skal ses som et klart udtryk for, at de to kunstskoler kender deres besøgelsestid. For inden for den skabende kunst er det i høj grad i det tværkunstneriske felt, at nye og spændende ting sker i disse år. Ikke mindst hos de helt unge kunstnere."

Gæsteensemble og -komponister
PULSAR 2016 får endvidere besøg af det kinesiske ensemble Les Ami - Shanghai, som vil fremføre musik af de unge komponister samt nyskrevet kinesisk musik. Desuden vil der være to gæstekomponister. Det er i år de danske komponister Poul Ruders og Christian Winther Christensen.

METRO
PULSAR 2016 har fået titlen "Metro", idet de to kunstuddannelser ligger blot to metrostationer fra hinanden, og samme metrolinje fører til DR. Men det handler ikke kun om transport, der er mange andre associationer til det ord, som kan give kunstnerisk inspiration.