Koncerter i efteråret 2016

Velkommen til et rigt udbud af koncerter med lærere og studerende

Kære publikum,

Velkommen til Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncerter i efteråret 2016 og muligheden for at følge de studerende i deres udvikling fra talenter til unge kunstnere. Også en række lærere, gæstelærere og samarbejdspartnere vil kunne høres, og samlet udgør koncerterne et rigt udbud af spændende musikalske oplevelser.

Hovedparten af koncerterne foregår i konservatoriets egne koncertsale - med undtagelse af især de traditionsrige Onsdagskoncerter i samarbejde med Wonderful Copenhagen.

Sæsonen starter for alvor d. 2. september, hvor den store og prestigefulde Harbypris uddeles til to solistklassestuderende fra hhv. Det Jyske Musikkonservatorium og DKDM, der vil kunne opleves sammen med et kammerorkester sammensat af studerende fra de to konservatorier. Senere på måneden uropfører adjungeret professor Michala Petri sammen med DKDM’s blæser- og slagtøjsensemble et nyt værk af amerikanske Sean Hickey, og 1.-3. oktober blændes der op for 3rd MCI Music Festival og dermed spændende møder med såvel traditionel kinesisk musik som nykomponeret musik, hvor klassiske vestlige og kinesiske instrumenter kombineres.

Stor orkestermusik kan opleves ved hele to samarbejdskoncerter mellem Copenhagen Phil og DKDM’s symfoniorkester samt årsfestkoncerten d. 25. november med konservatoriets symfoniorkester alene.

Copenhagen International Organ Festival afholdes for tredje gang i et tæt samarbejde med en række af hovedstadsregionens kirker og sætter fokus på orglet i fremtiden, orglet i kammermusikalske og tværkunstneriske sammenhænge og orgelmusik fra dansk orgelbygnings guldalder. Åbningskoncerten fredag d. 11. november kombinerer orgel og symfoniorkester, og derudover er der en mangfoldighed af koncerter og koncerttyper centreret om orgel.

Koncertserien Mestre på Mandage byder på hele 10 koncerter, heraf fire med fokus på fransk musik og to (ud af en serie på fem) med opførelser af Beethovens samlede sonater for violin og klaver og cello og klaver. Midt i september sættes der spot på dansk kompositionsmusik i 70’erne, men der bliver også mulighed for at møde den helt nye danske musik som fx Martin Staunings (komponistdebut d. 5. oktober).

Vel mødt!

Bertel Krarup
rektor

Hent DKDM's koncertbrochure efterår 2016