Koncertbrochure forår 2017

Tirsdag den 20. december 2016

Koncertbrochure forår 2017

Velkommen til et nøgleår for DKDM, 150-året for konservatoriets grundlæggelse

Kære publikum

Velkommen til et nøgleår for DKDM, 150-året for konservatoriets grundlæggelse. Det store jubilæum skal naturligvis fejres og vil blive markeret med en række begivenheder fordelt over hele året – ikke mindst koncerter og andre udadvendte arrangementer. En testamentarisk gave fra en af de store donatorer i dansk musikliv, guldsmed og juveler Wilhelm Moldenhauer, dannede grundlag for konservatoriets oprettelse, som blev lagt i hænderne på nogle af dansk musiklivs førende skikkelser, heriblandt komponisterne Niels W. Gade og J.P.E. Hartmann. Gade blev konservatoriets første direktør og er selv jubilar og genstand for betydelig fejring i 2017, 200-året for hans fødsel. Både han og en lang række andre markante danske komponister, der igennem årene har været tilknyttet DKDM, vil på forskellig måde præge adskillige af årets koncertprogrammer.

Der lægges ud d. 24. januar med kammeroperaen The Garden Wall af kompositionsprofessor emeritus Ib Nørholm, som ved åbningen af årets PULSAR-festival på ny er i fokus med uropførelsen af hans 13. symfoni. PULSAR er som altid et overflødighedshorn af ny musik, der i år sættes i skiftende belysning med indlagte opførelser af lidt ældre ’nye’ og ’nyere’ værker.

”Bag om Sacre” er titlen på april måneds fælleskoncert med Copenhagen Phil, der byder på en opførelse af Stravinskijs legendariske klassiker. Derudover rummer sæsonen ekstraordinært mange af de højt profilerede debutkoncerter og naturligvis koncertserierne Mestre på Mandage, Onsdagskoncerter samt meget andet. Der sluttes af i Tivolis Koncertsal d. 24. juni med et brag af en orkesterkoncert, hvor dirigenten Kristian Järvi står i spidsen for DKDM’s Symfoniorkester.

Konservatoriet afholder løbende masterclasses for de studerende. Bl.a. gæster to helt store internationale topnavne i forårssæsonen konservatoriet, nemlig årets Sonning-prismodtager, violinisten Léonidas Kavakos, og den svenske stjerne-mezzosopran Anne Sofie von Otter, og til begge masterclasses er der fri adgang.

De særlige jubilæumsarrangementer vil være afmærket med et jubilæumslogo, så de er nemme at finde.

Hjertelig velkommen til et spektakulært forår i DKDM's jubelår 2017.

Bertel Krarup
Rektor

Hent DKDM's koncertbrochure forår 2017