Professor Tim Frederiksen i "The Strad"

Stor artikel om Tim Frederiksen i internationalt musiktidsskrift
Det førende tidsskrift for strygere "The Strad" bringer en stor artikel om DKDM's prorektor og professor i bratsch, Tim Frederiksen.

Under overskriften "Group Dynamic - meet Tim Frederiksen, the man behind The Danish Quartet and other leading young chamber ensembles in Denmark" fortæller musikjournalist Andrew Mellor historien om, hvordan Tim Frederiksen i løbet af de sidste 20 år som professor på DKDM har sammensat og coachet nogle af de mest succesrige kammerensembler i det 21. århundrede. Det gælder internationalt anerkendte ensembler som Den Danske Strygekvartet og Nightingale String Quartet, men også nyeste skud på stammen, klavertrioen Trio Vitruvi, har allerede opnået store resultater.

I løbet af interviewet fortæller Tim Frederiksen, hvordan han arbejder med de unge musikere. Det hele ligger "i detaljen": artikulation, intonation og balance. I begyndelsen skal alle fire medlemmer i en strygekvartet lære, hvad en kvartet er, og hvordan den arbejder. Hos Den Danske Strygekvartet fokuserede han særligt på de små detaljer, "sikkert mange flere timer, end jeg skulle have gjort". "Men nu ved de præcis, hvad de skal - maskinen arbejder, selv når de er under pres."

Artiklen kan læses på www.thestrad.com

Læs mere om Den Danske Strygekvartet
Læs mere om Nightingale String Quartet
Læs mere om Trio Vitruvi