Basuner

Fredag den 22. juni 2018

DKDM's koncertbrochure efterår 2018

Læs rektors forord og hent koncertbrochuren

Kære publikum

Velkommen til Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncerter i efteråret 2018.

Som de øvrige højere videregående uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet er konservatoriet ikke blot en uddannelsesinstitution, men også en kulturinstitution. Dette kommer især til udtryk gennem konservatoriets mange udadvendte aktiviteter, dels talrige koncerter DKDM selv arrangerer, dels gennem institutionens samarbejder med det omgivende musik- og koncertliv.

For både udøvende og skabende musikere er det afgørende at formidle sin kunst igennem mødet med publikum. Koncertoptræden er derfor et meget væsentligt element i uddannelsen af de unge studerende, der naturligt udgør grundstammen blandt de medvirkende og kan følges i udviklingen fra ufærdige talenter til professionelle kunstnere. Derudover præsenteres et antal lærere, gæstelærere og forskellige samarbejdspartnere, og samlet udgør konservatoriets koncerter et righoldigt tilbud om spændende musikalske oplevelser.

Bortset fra de populære onsdagskoncerter i samarbejde med Wonderful Copenhagen foregår hovedparten af koncerterne i konservatoriets egne fremragende koncertsale. Mange koncerter har fokus på et tema, hvilket bl.a. gælder tre koncerter i samarbejde med festivalen Golden Days Copenhagen med temaet "Historiens B-sider". Et andet tema er "russisk", bl.a. fire koncerter i serien Mestre på Mandage, der stiller russisk musik sammen med fransk og amerikansk musik eller enkeltkomponister som Haydn, Mozart og Debussy. Kulminationen på det russiske er konservatoriets årsfestkoncert d. 23. november, der består af en vældig slagtøjskoncert, Glorious Percussion, af en af verdens betydeligste nulevende komponister, Sofia Gubaidulina (der selv vil være til stede), samt Tjajkovskijs storslåede 5. symfoni opført af DKDM-solister og DKDM’s symfoniorkester under ledelse af dirigenten Giordano Bellincampi.

Markante samarbejdsprojekter med Rytmisk Musikkonservatorium og Copenhagen Phil (Mahlers 7. symfoni) sætter ligeledes præg på en sæson, der også byder på DKDM’s barokensemble under ledelse af Peter Spissky samt China Day og kinesisk gæstekvartet.

Konservatoriets mange debutkoncerter udgør normalt sæson-højdepunkter blandt vore koncerter, og i dette efterår er der hele ti. Vi runder af med festlig familiejulekoncert for små og store i december.

Vel mødt!

Bertel Krarup
rektor

Hent DKDM's koncertbrochure efterår 2018