DKDM's koncerter i efteråret 2019

Velkommen til konservatoriets mange koncerter - de fleste med gratis adgang

Velkommen til koncert!

Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums slår igen i efteråret 2019 dørene på vid gab til en rigt varieret palet af koncertoplevelser.

Sæsonen åbner med en 100-årsfejring af en af dansk musiks helt store skikkelser, komponisten Niels Viggo Bentzon. Det sker med cd-release og fremførelse af centrale kammerværker fra denne produktive komponists hånd.

Debutkoncerterne er som altid noget ganske særligt. Her kan man ved efterårets fem højprofilerede debuter få lejlighed til at følge eliten af de unge talenter, musikere og komponister, i det helt afgørende spring ind i den professionelle karriere.

Sideløbende hermed er der rig lejlighed til igennem efterårets mange koncerter at følge de unge musikere i deres udvikling frem til professionelle kunstnere.

Serien Mestre på Mandage – i alt tolv koncerter – tager bl.a. tråden op fra sidste sæson med en af de helt centrale klassiske genrer, sonaten. Nu med komponister, der bringer genren fra senromantikken ind i den gryende modernisme. Men også andre temaer slås an, fx Tysk Romantik, Nordisk Romantik, Moderne Mestre og Piano Dreams.

Tolv onsdage i løbet af efteråret kan man kl. 17 lade sig inspirere af de altid velbesøgte Onsdagskoncerter. De foregår igen i år på skiftende adresser rundt om i byen. Ellers danner konservatoriets smukke koncertsale ramme om begivenhederne.

Det gælder også efterårets tre konkurrencer for unge musikere og sangere: DKDM’s solistkonkurrence med Beethovens koncerter som afsæt, Copenhagen Lied Duo Competition og sidst, men ikke mindst, den store Carl Nielsen International Chamber Music Competition, som arrangeres i samarbejde med DR og Det Kgl. Bibliotek.

Ved siden af alt dette er der naturligvis også plads til den traditionelle familiejulekoncert.

På gensyn!

Niels Rosing-Schow
Konstitueret rektor

Hent koncertbrochure for efteråret 2019