Debut David Bendix Nielsen

Organisten David Bendix Nielsen debuterer fra DKDM's solistklasse 30. oktober 2019 kl. 19.30

David Bendix Nielsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Bine Bryndorf og har studeret i solistklassen hos professor Hans Fagius. David Bendix Nielsen har også studeret et år i Hamburg hos Wolfgang Zerer og deltaget i masterclasses hos bl.a. Olivier Latry og Hans-Ola Ericsson.

Sidste år modtog David Bendix Nielsen den prestigefyldte Léonie Sonnings Talentpris, og tidligere i år blev han tildelt Statens Legatbolig til et studieophold i Paris, der også blev støttet af DOKS og Den Ingwersenske Fond. David Bendix Nielsen er født på Fyn, men opvokset i Ungarn, hvor han fik sin grundlæggende musikalske uddannelse. Han begyndte til klaver som 7-årig, men orglets klanglige muligheder og dets kraftfulde udtryk tiltalte ham, så da han var 14 år og endelig kunne nå pedalerne, begyndte han at spille orgel i stedet.

David Bendix Nielsen er organist ved Roskilde Domkirke og har trods sin unge alder både været ansat i Frederiksborg Slotskirke og Holmens Kirke. Ved siden af studier og organistembede har han også en lang række koncerter bag sig både herhjemme og i udlandet, bl.a. ved orgelfestivalerne Antiqua Vox i Italien og Ars Sacra i Ungarn samt i internationale orgelkonkurrencer i USA, Østrig og Canada. Det seneste år har han haft engagementer i f.eks. Temple Church i London, Lunds Domkirke og Farnborough Abbey. Han forsætter sin koncertrække i England til næste år, der bl.a. tæller Westminster Abbey, Blenheim Palace og Queens College i Oxford samt en gallakoncert ved den canadiske orgelfestival Organix.

Læs mere om David Bendix Nielsens debutkoncert