DKDK koncertbrochure forår 2021

Onsdag den 16. december 2020

DKDM's koncertbrochure forår 2021

Velkommen til konservatoriets mange koncerter
Kære publikum,

Vi befinder os i en tid, hvor mundbind er påkrævet for at nedsætte risikoen for smittespredning, og på
konservatoriets mundbind står der UNMUTE!

Det kan lyde som et paradoks, men er et udtryk for, at selv med mundbind og andre restriktioner
ønsker vi fortsat at ”unmute” den klassiske musik, så den kan høres og skabe resonans. Konservatoriet skal fortsat være en smeltedigel for skabelse og udøvelse af den klassiske musik, og vi ser det derfor som en naturlig opgave at skabe enestående kunstneriske oplevelser, både for vores studerende og publikum.

Danmarks største musikpris, Léonie Sonnings Musikpris, fejres dobbelt i dette forår med både 2021-prismodtageren, komponisten Unsuk Chin, og sidste års prismodtager, sopranen og dirigenten Barbara Hannigan. Hold øje med de mange spændende arrangementer med disse to ganske særlige musikpersonligheder.

DKDM’s accordeonuddannelse regnes i dag for et internationalt kraftcenter for instrumentet. Vi fejrer, at det er 50 år siden, at uddannelsen første gang blev udbudt på det instrument, som siden har markeret sig stærkt på den internationale musikscene. Det bliver en festival, som peger på historien, nutiden og ikke mindst fremtiden i form af en pædagogisk dag for de yngste. DKDM’s accordeonprofessor Geir Draugsvoll har haft et årelangt og tæt samarbejde med den russiske komponist Sofia Gubaidulina, og ved denne festival fejrer vi også hendes 90 år.

Begrænsninger skaber kreativitet, og man må sige, at coronasituationen kalder på kreativitet i alle afskygninger. Den planlagte kammeropera erstattes derfor af en særlig forestilling, som er resultatet af en kollektiv, skabende proces for både studerende og undervisere. For at leve op til restriktionerne bliver der fire forskellige forestillinger med fire forskellige sangerteams, og alt tyder på, at det bliver en spændende og anderledes aften med hele sangfaggruppen og instrumentalstuderende.

Musikken lever, kender ingen (corona)grænser, når nye værker og formater vokser frem, og vi opdager nuancer og muligheder i de gamle. Konservatoriets 17 debutkoncerter vidner om det enorme spektrum, der ligger i udtryksmulighederne inden for den klassiske musik. Årets PULSAR-festival udforsker lyden af instrumenter og andre lydgivere med gæsteensemblet Curious Chamber Players og deres kunstneriske leder Malin Bång. Også vores Mestre på Mandage og Onsdagskoncerter ude i byen byder på en bred vifte af repertoire og udtryk, og i den enestående 3D-sal (Ny Sal) indhylles publikum i lyd fra alle sider.

DKDM’s forårsprogram er som en kæmpe buffet bestående af a la carte-retter, så det er bare at tage for sig, prøve nye smagsoplevelser af – og så i øvrigt håbe på, at coronasituationen ikke ”muter” alt for meget af det, som vi ønsker ”un-mutet”!

Uffe Savery
Rektor

Hent DKDM's koncertbrochure forår 2021