Tirsdag den 3. marts 2020

Debut Erik Theodor Danciu

Violinisten Erik Theodor Danciu debuterer fra DKDM's solistklasse

Violinisten Erik Theodor Danciu (f. 1991) er trods sin unge alder allerede et etableret navn i det danske musikliv. Denne aften afslutter han sine studier i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Tidligere studier i Wien hos professor Gerhard Schulz og koncertmester i Wiener Symfonikerne, Anton Sorokow, på Cleveland Institute of Music, USA, hos den tjekkiske koncertviolinist Ivan Zenaty og på DKDM hos professor Serguei Azizian. De sidste to år på solistklassen har han studeret hos Eszter Haffner og Elisabeth Zeuthen Schneider. Forud for studiestarten på DKDM i 2010 tog han violintimer hos Anna Binkova og Roberto Sarno.

Erik Danciu har deltaget i masterclasses og festivaler over det meste af verden, herunder Kronberg Masterclass i Tyskland, Keshet Eilon Masterclass i Israel, Astona Masterclass i Schweiz, Thy Kammermusikfestival, U-HAC Total Immersion i Vermont, USA, og har spillet for nogle af verdens største violinnavne som Boris Kuschnir, Dora Schwarzberg, David Nadien, Ilya Kaler, Pierre Amoyal og Nikolaj Znaider.

Til daglig er Erik Danciu kontraktansat i førsteviolingruppen i DR Symfoniorkestret og projektleder på Live Klassisk – Hele Skandinaviens Klassiske Koncertkalender (www.liveklassisk.dk /.se /.no), der lanceres til sommer.

Erik Danciu spiller på en violin fra Nürnberg af Leopold Widhalm fra 1755.

Læs mere om Erik Dancius debut