Erik Danciu og Daniel Lyngstad

Onsdag den 12. august 2020

LiveKlassisk - ny digital platform for klassisk musik

De to DKDM-musikere Erik Danciu og Daniel Lyngstad står bag projektet

To DKDM-uddannede musikere står i spidsen for en ny digital platform for klassisk musik i Skandinavien - Live Klassisk: Erik Danciu, der debuterede fra solistklassen 11. marts 2020, og Daniel Lyngstad, der afsluttede sin kandidatuddannelse i 2016. Begge har studeret hos afdøde violinprofessor Serguei Azizian.

Live Klassisk viser samtlige klassiske koncerter i Skandinavien samt en oversigt over alle orkestre, ensembler, spillesteder og festivaler i Danmark, Norge og Sverige på www.liveklassisk.dk / .no / .se.

Platformen skal gøre det let for publikum at navigere i det store udvalg af klassiske koncerter og hjælpe flere i Skandinavien med at finde og opleve klassiske koncerter.

Over 1000 klassiske koncerter
På trods af coronastouationens begrænsninger er der allerede lagt over 1000 klassiske koncerter ind på platformen indtil januar 2021. Dette viser, hvor stor aktivitet der er i den klassiske musikverden og at den levende klassiske musik stortrives.

Gør klassisk musik lettere tilgængelig
Live Klassisk er skabt af to unge passionerede entreprenører og klassiske musikere fra Danmark og Norge. Vores vision er at gøre klassisk musik lettere tilgængelig: at gøre koncerterne, festivalerne, de store symfoniorkestre, ensembler og smukke koncertsale mere synlige - og hørbare - for alle.

Gratis og åbent for alle professionelle klassiske musikaktører
Alle arrangører af professionelle klassiske koncerter – orkestre, ensembler, musikforeninger, festivaler, freelancere m.fl. – kan fra 12. august 2020 oprette alle deres koncerter på platformen.

Projektet er støttet af Kulturrådet Norge og vil altid være gratis at bruge for alle publikummer.

Se mere på www.liveklassisk.dk