Mandag den 9. marts 2020

Nicolai Elsberg modtager Dronning Ingrids Hæderslegat 2020

Bassen Nicolai Elsberg og balletdanseren Tobias Praetorius er årets modtagere

Den 4. marts 2020 blev det offentliggjort, at Dronning Ingrids Hæderslegat i år uddeles til sangstuderende ved DKDM Nicolai Elsberg og balletdanser ved Den Kongelige Ballet Tobias Praetorius. Hæderslegatet overrækkes ved en koncert i Tivoli i april.

H.K.H. Prinsesse Benedikte deltog som formand for Dronning Ingrids Hæderslegat i offentliggørelsen i Christian VIII’s Palæ, Amalienborg. Dronning Ingrids Hæderslegat uddeles hvert andet år til to yngre kunstnere inden for dans og musik som økonomisk støtte til videre studier og dygtiggørelse.

Nicolai Elsberg (f. 1989) er oprindelig uddannet rytmisk sanger og musiker fra Rytmisk Musikkonservatorium med afgangseksamen i 2014. Siden 2016 har han studeret klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han debuterede i rollen som Plutone i Monteverdis opera L’Orfeo på Det Kongelige Teater i 2020. I sommeren 2019 var han en del af Festival d’Aix-en-Provences vocal residency. Herhjemme medvirkede han samme sommer i Christian Lollikes nyfortolkning af Mozarts Don Juan på Teater Sort/Hvid, og sang i november 2019 Colline i Puccinis opera La Bohème på Østre Gasværk.

Læs mere på www.kongehuset.dk

Foto: Bax Lindhardt